Cadrelor medicale din Timiș le-au crescut salariile de le-a picat… părul

cade parul

Sănătatea continuă să rămână un domeniu în care nemulţumirile angajaţilor persistă. Cu toate că salariile au fost recent majorate cu 15 la sută, nu se poate spune că toate problemele au fost rezolvate.

„Evident, se simte ceva, alta e situaţia faţă de cea de până zilele trecute, oricum, există o îmbunătăţire şi sunt convins că se va resimţi şi în calitatea actului medical”, a declarat Livius Cârstea, liderul sindical al cadrelor medicale timişene.

Acesta spune că sistemul de salarizare trebuie să suporte modificări unitare şi că se aşteaptă finalizarea legii despre care se vorbeşte de prea multă vreme. Sindicaliştii speră să obţină noi creşteri salariale, pentru a stopa exodul cadrelor medicale în străinătate.

Potrivit lui Cârstea, în ultimii ani, au plecat să lucreze în spitale din alte ţări aproximativ 2.000 de medici din judeţul Timiş, dar şi mulţi asistenţi bine pregătiţi. Pe lângă salarizarea precară, o altă cauză a migraţiei o constituie condiţiile de muncă, în mare parte inadecvate pentru activitatea prestată. Livius Cârstea spune că o mare parte a aparaturii funcţionează necorespunzător şi necesită nesfârşite reparaţii, lucru care se răsfrânge şi în calitatea actului medical.

Există, de asemenea, multe locuri în care protecţia cadrelor medicale nu este deplină şi, de aceea, apar unele consecinţe neplăcute. Un exemplu relevant este secţia de hematologie a Spitalului Clinic Municipal Timişoara (Clinicile Noi), unde personalul medical lucrează cu substanţe citostatice fără a avea, întotdeauna, echipament special. Din această cauză, mulţi dintre ei au rămas fără… păr pe cap, substanţele respective afectându-le podoabele capilare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *