Cadoul pentru „profesoare pretențioase” promovat în mediul online chiar de un cadru didactic a stârnit un val de revoltă

Cadoul pentru "profesoare pretențioase" promovat în mediul online chiar de un cadru didactic a stârnit un val de revoltă

Cadoul pentru „profesoare pretențioase” promovat în mediul online chiar de un cadru didactic a stârnit un val de revoltă

Părinții și reprezentanții Ministerul Educației critică gestul prin care o învățătoare a promovat în mediul online cadoul pentru „profesoare pretențioase”.

Profesoara se apără însă și spune că a vrut să facă reclamă unui cadou pe care l-a primit și susține că firma care îl produce nu îi aparține.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în Banat: Două femei de naţionalitate bulgară au murit după ce mașina lor s-a ciocnit de un TIR

Regulamentul școlar interzice strângerea de bani pentru cadourile cadrelor didactice.

„Un cadou creat pentru profesoarele pretențioase și elegante”.

Așa a ales să facă reclamă pe contul său de pe o rețea de socializare Claudia Chiru, o învățătoare din București, unui set cadou conceput special pentru cadrele didactice. Acesta costă 236 de lei.

„Acțiunea” de PR a învățătoarei a reușit să stârnească un val de critici din partea părinților, cât și a Ministerului Educației.

Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți: „Până când nu vom avea nişte sancţiuni clare astfel încât aceşti profesori care încalcă Codul de Etică să nu mai fie spălaţi prin comisiile de disciplină, sistemul educaţional nu îşi va reveni.”

„Ministerul Educației își exprimă în termenii cei mai fermi dezacordul față de astfel de practici pe care le consideră imorale și nedemne de comportamentul pe care ni-l dorim în rândul profesorilor noștri.

Ministerul Educației roagă cadrele didactice și părinții să renunțe la practica achiziționării sau a strângerii de fonduri pentru cadouri.”

Potrivit regulamentului școlar, părinții nu mai pot aduna bani pentru cadourile profesorilor. Pot însă susține activitățile pentru întreținerea și modernizarea clasei și a școlii prin acțiuni de voluntariat.

Contactată de Ştirile TVR, învățătoarea Claudia Chiru a ţinut să precizeze că firma care vinde astfel de cadouri dedicate profesorilor nu îi aparţine şi că intenţia de a face reclamă unor astfel daruri este una dintre cele mai bune:

„Nu am nicio legătură cu firma şi nu am niciun beneficiu financiar de pe urma acestei colaborări sau a acestei firme.

Nu văd unde e imoralitatea pentru că eu nu am spus în niciun moment că aştept să mi se cumpere acest cadou sau că îl recomand părinţilor.

Eu n-am spus asta. Eu m-am adresat oamenilor care doresc să cumpere acest cadou pentru că mie mi-a plăcut, este util în meseria mea.”

Tema cadourilor pentru profesori umple de mesaje grupurile de părinți din țara noastră.

În Anglia, o școală i-a rugat pe părinți să nu cheltuiască mai mult de 50 de lire pentru cadourile profesorilor, „pentru a nu îi pune într-o situație jenantă”.

Iar în Germania, un profesor a fost amendat cu 4000 de euro pentru că a acceptat un cadou din partea elevilor, care valora 200 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cadoul pentru „profesoare pretențioase” promovat în mediul online chiar de un cadru didactic a stârnit un val de revoltă

  1. Învățătoarea nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Nu- și dorește cadoul, dar ii place. Cata ipocrizie!! Și câte mai sunt ca ea!! Flamande și ahtiate după bani! Trebuia sa învețe mai mult, să-și aleagă o meserie mai
    banoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *