Cădirea Garnizoanei, nici în car, nici în căruță

garnizoana

Consilierii locali timișoreni au aprobat, la ședința de luni, transmiterea din administrarea municipalității în cea a Consiliului Județean Timiș, pe o perioadă de 10 ani, în vederea mutării activităţilor unor asociaţii şi instituţii ce se desfăşoară în fosta clădire a Comenduirii Garnizoanei din Piața Libertății a mai multor spații.

Această cedare s-a efectuat în ideea preluării imobilului de primărie, pentru ca acolo să fie amenajat, sub egida Ministerului Culturii, Muzeul Revoluției. Spațiile cedate cuprind etajele I şi II din clădirea căminului Colegiul Tehnic „Ion Mincu” , situat în str. Franz Liszt nr.3, cu suprafaţă construită de 1.422,98 mp; spaţiul situat la parter cu intrarea din stradă în imobilul din str. Gen. Ion Dragalina nr.18, compus din trei încăperi la parter şi cinci încăperi la subsol în suprafaţă de 174,35 mp; spaţiul situat la parter cu intrare din stradă în Piaţa Sfântu Gheorghe nr. 4, compus dintr-o încăpere în suprafaţă de 23,18 mp.

Toate acestea se aflau în proprietatea publică a municipiului Timișoara. Aleșii locali au aprobat, de asemenea, schimbarea destinației etajelor de la „Ion Mincu” din spațiu de învățământ în spațiu pentru desfăşurarea activității unor asociaţii şi instituţii – Centrul Militar Zonal Timiş, Biroul de Informare-Recrutare, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” – Filiala Timiş, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Timiş, Asociaţia „Cultul Eroilor” şi Casa de Ajutor Reciproc CARP.

Singura problemă este că hotărârea intră în vigoare după obţinerea avizului conform al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar acest aspect a fost remarcat, la ședința CJT de marți, de președintele instituției, Sorin Grindeanu.

Acesta a transmis deja Primăriei Timișoara o adresă prin care exprimă disponibilitatea CJT pentru cedarea clădirii Garnizoanei, cu condiția oferirii unor spații pentru asociațiile militarilor. Grindeanu a avertizat asupra eventualității ca ministerele implicate să nu acorde avizele în timp util, astfel încât nici CJT să nu poată investi și nici Primăria Timișoara să nu se poată implica în amenajarea Muzeului Revoluției.

Pentru a preveni această consecință, președintele CJT a propus ca, în cazul în care avizele de la ministere nu sosesc la timp, la mijlocul lunii decembrie, aleșii județeni să solicite prelungirea dreptului de administrare asupra Garnizoanei, astfel încât aceasta să nu revină, automat, înapoi la MApN.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns