Cabinete de fizioterapie și stomatologic, construite cu bani europeni, într-o localitate timişeană

vehicule electrice

O comună timişeană urmează să semneze un contract pe fonduri europene în valoare de 416.000 de euro, obținute prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și licitație de execuție a lucrărilor pentru realizarea unui centru de zi.

ioan ihasz

Se întâmplă la Dumbrava, unde, conform primarului Ioan Ihasz, centrul urmează să funcționeze în clădirea vechii mori, care va fi reabilitată și amenajată astfel încât să răspundă noilor funcțiuni.

Noul spațiu va avea cinci cabinete de fizioterapie și un spațiu de 90 de metri pătrați destinat activităților pentru pensionari, inclusiv pentru servirea mesei. Sunt rezolvate astfel unele dintre problemele sociale ale seniorilor locali, dar și de tratament al unor boli specifice vârstei a treia.

Ulterior amenajarării noilor spații se vor dezvolta alte proiecte prin care se va face dotarea acestora cu aparatura medicală necesară și asigurarea onorariilor medicilor specialiști care le vor deservi.

În categoria investițiilor pentru sănătate se află și reabilitarea și extinderea dispensarului medical din Dumbrava, obiectiv în valoare de 724.000 lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Faza în care se află acesta este cea de finalizare a proiectului tehnic, urmând să se facă licitație pentru atribuirea execuției.

În urma intervențiilor va fi complet reabilitată clădirea, care va fi extinsă cu 60 de metri pătrați pentru amenajarea unui cabinet dentar ce va fi dotat cu scaun stomatologic. Obiectivul a fost cuprins în agenda investițională a edililor la solicitarea localnicilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *