Ca la noi… Trei străzi ale unei localităţi timişene rămân neasfaltate pe motiv de litigiu

recas 8

Probabil că nu există edil care să nu-şi fi pus mâinile în cap din cauza investiţiilor blocate din motive legate de litigii, deoarece contestarea licitaţiilor, mai ales când e vorba despre lucrări de construcţii, este un adevărat sport naţional.

Recaşul, de altfel un oraş cu o dinamică bună a lucrărilor edilitare, suferă şi el de pe urma acestui fenomen. Proiectul „Drumul Vinului”, care viza modernizarea unor străzi pornind dinspre zona Liceului până la marginea localităţii, pe calea ce duce spre podgorii, este blocat deja de luni bune.

„Este o lucrare mai complexă, care presupune atât modernizarea carosabilului, cât şi amenajarea de şanţuri de scurgere, dar are şi o componentă de peisagistică, inclusiv plantarea de arbori ornamentali. Vinul de Recaş este produsul local de departe cel mai valoros, iar pentru comunitatea noastră viticutura este extrem de importantă.

De aceea ne-am gândit să amenajăm drumul spre vie, până la marginea localităţii. Numai că licitaţia a fost contestată de firma de pe locul al treilea şi, din păcate, litigiul nu s-a soluţionat rapid. S-a ajuns în instanţă, astfel că, din păcate, anul acesta nu prea mai e nimic de făcut: investiţia e stopată”, se plânge viceprimarul Constantin Carcea.

În general, când vine vorba despre obţinerea anumitor contracte, litigiile apar între primele trei firme clasate. Este, precum spuneam, o situaţie ivită şi în cazul Drumului Vinului.

Mai recent, însă, edilii Recaşului au trăit din nou exasperarea, pentru că o altă iniţiativă a fost stopată dintr-un motiv similar.

„Am organizat o licitaţie pentru asfaltarea a trei străzi din satul aparţinător Izvin. În acest caz, investiţia este oprită din cauza unei contestaţii depuse de o firmă de pe locul al unsprezecelea, din douăsprezece participante! Pare absurd, dar iată că până şi o firmă fără nicio şansă să-şi adjudece contractul poate bloca lucrările”, afirmă omul numărul doi din administraţia recăşeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *