Bursele se acodă cu întârziere în unele şcoli din Timişoara

elevi 6

Nu sunt puţini elevi în Timişoara care fac eforturi uriaşe pentru a lua note cât mai mari în speranţa că vor primi o bursă de merit. Potrivit legislaţiei în vigoare, elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse. Acestea se acordă din bugetele locale ale unităţii administrativ-teritoriale în limita fondurilor aprobate. Pentru rezultate bune la învăţătură, se oferă burse de merit.

În Timişoara, banii pentru bursele de merit au fost trimişi de primărie încă de acum o lună, însă doar unele şcoli au şi procedat la împărţirea lor către elevi. Unele dintre unităţile de învăţământ care încă nu au oferit burse de merit elevilor susţin că mai sunt câteva formalităţi de îndeplinit, dar că în curând tinerii îşi vor primi banii.

La Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, de exemplu, banii pentru bursele de merit nu au fost încă împărţiţi. Părinţilor li s-a recomandat să-şi deschidă conturi la Banca Transilvania ca să intre în posesia banilor. Cât despre posibilitatea ca elevii să primească banii în mână, secretara şcolii a informat părinţii că acest lucru este imposibil, deoarece nu există … casieră. În schimb, Mircea Lupşa, directorul-adjunct al unităţii de învăţământ, ne-a declarat că banii pentru burse pot fi oferiţi şi în mână, elevilor, în funcţie de solicitări. Rămâne de văzut care e adevărul şi de ce unitatea de învăţământ a recomandat deschiderea de conturi doar la Banca Transilvania.

Nici la Liceul Teoretic „Nicolaus Lenau” banii pentru burse nu au ajuns la elevi, iar potrivit celor declarate de directoarea Elena Wolf, ei vor fi înmânaţi destinatarilor după şedinţa consiliului de administraţie.

Cu birocraţia se luptă şi cei de la Colegiul Naţional Bănăţean, care trebuie să decidă de la ce medii în sus elevii vor primi acest stimulent financiar. Nici la alte şcoli situaţia nu e mai clară. Mulţi directori nici măcar nu cunosc ordinul de ministru care reglementează criteriile generale de acordare a burselor, lăsând totul în seama contabilelor şi a secretarelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Bursele se acodă cu întârziere în unele şcoli din Timişoara

  1. Bursele de merit nu s-au dat nici la Sc. Gen. 7, Sfanta Maria din Timisoara. Nimeni nu stie nimic. Nu inteleg de ce in Bucuresti bursele sunt mult mai mari, doar si copii nostri muncesc la fel de mult pentru notele obtinute. De ce exista astfel de diferente, copii sunt foarte dezamagiti de acest lucru. Nu este corect, unde este dreptatea in tara asta ? Ce sa facem, ne mutam toti in capitala ??? Rusine tuturor celor care se joaca astfel cu psihicul copiilor nostri !!! Au dat legi sa se ascunda notele de alti colegi, sa fie totul confidential ca sa nu afectam psihicul copiilor, dar ce se intampla de fapt in spatele acestor confidentialitati nimeni nu stie … , rusine inca o data tuturor celor vinovati de ce se intampla cu invatamantul romanesc !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *