Bulgarii din Timişoara au propria lor parohie

biserica iosefin 1

Prima zi a lunii septembrie a fost una întru totul specială pentru comunitatea bulgarilor bănăţeni, ziua în care a intrat în vigoare decretul emis de E.S. József Csaba Pál, episcop romano-catolic de Timișoara, în vederea întemeierii „Parohiei Romano-Catolice Personale Bulgare Timişoara”.

CITEȘTE ȘI: Cinci milioane de pensii cresc cu 15 la sută

Sute de credincioşi au ţinut să fie prezenţi cu acest prilej sub cupola bisericii „Notre Dame” din zona Iosefin, care a devenit, oficial, lăcaşul de cult al bulgarilor pavlicheni, ai căror strămoşi s-au stabilit pe meleagurile noastre cu aproximativ trei secole în urmă.

După mai multe solicitări iniţiate în acest sens, în ultimii 25 de ani, de Monseniorul Gjuka Augustinov, bulgarii romano-catolici au trăit bucuria de a avea propria lor parohie în urbea de pe Bega, dar şi de a afla că, de acum înainte, biserica „Notre-Dame” va fi transferata in actul de proprietate al parohiei nou înfiinţate. În cadrul Sfintei Liturghii oficiate duminică de Monseniorul Nikolaus Lausch, Monseniorul Georg Augustinov şi Pater Sebastian Augustinov din Mariazell (Austria), la „Notre Dame” a avut loc şi ceremonia de înmânare a decretului de înfiinţare a parohiei bulgarilor.

La momentul sărbătoresc au participat, cu emoţie, şi membrii Corului de bărbaţi „Jaku Ronkov” din Dudeştii Vechi, ai corurilor din Breştea şi Vinga, iar festivităţile s-au încheiat cu o agapă frăţească în curtea bisericii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *