Bulgaria îi avertizează și pe români: Și-a înăsprit măsurile împotriva covid-19, după creşterea cazurilor

frontiera bulgara

Purtarea măştilor de protecţie este din nou obligatorie în Bulgaria, participarea la evenimente în interior este necesar să fie de jumătate din capacitatea sălii şi să se poarte măşti, iar în magazine este necesară păstrarea unei distanţe de 1,5 metri, a anunţat luni ministrul bulgar al Sănătăţii, Kiril Ananiev, care a înăsprit astfel măsurile impuse împotriva covid-19, relatează Novinite.

”Este important ca atunci când spunem ceva să aibă la bază fapte. Situaţia este complicată. Înregistrăm o creştere reală a (numărului) cazurilor de covid-19. Din fericire nu foarte mulţi oameni au evoie de internare la terapie intensivă”, a declarat inspectorul-şef de stat doctor Anghel Kuncev.

Acest lucru se întâmplă şi în alte ţări, a subliniat el, scrie news.ro.

”Acest lucru se întâmplă din cauza comportamentului nostru şi modificărilor virusului. Pe primul loc în privinţa mortalităţii este Macedonia de Nord, cu 45.6 de morţi la 100 de mii de locuitori. Pe locul doi e Albania – 11,9, (urmată de) Turcia – 10,7. Pe locurile cinci şi şase sunt Bulgaria – 8,3 şi Serbia -7.09 de morţi la suta de mii de locuitori. Asta se întâmplă în Europa”, a avertizat Kuncev.

”Este al doilea val sau doar o creştere a cazurilor? Sunt mai înclinat să cred că este a doua variantă, având în vedere că există persoane care au crezut că s-a terminat totul. Măsurile nu sunt respectate şi se înregistrează o mortalitate mai mare. Îndemn spitalele să nu uite ordinul Miniserului Sănătăţii (…), acum adăugăm controlul. S-a dovedit că nu ne putem baza pe conştiinţa oamenilor”, a subliniat el.

”Evident, datele din weekendul trecut din întreaga ţară sunt alarmante. Acest lucru include Sofia. De aceea discutăm constant şi analizăm situaţia. Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat la rândul său primarul capitalei bulgare Iordanka Fandakova.

”Sâmbătă am discutat că, înainte ca ministrul Ananiev să facă măştile obligatorii, noi trebuie s-o facem”, a declarat ea.

”Implor oamenii din Sofia să revină la atitudinea pe care am avut-o în timpul stării de urgenţă”, a subliniat Fandakova.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *