Bulevard nou, cu patru benzi de circulație

zaicu

Primăria Timișoara a depus la Agenţia pentru protecţia mediului proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pentru proiectul de extindere la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu – Aristide Demetriade.

CITEȘTE ȘI: Rezultat negativ: tânărul internat la Timişoara nu are coronavirus

Studiul de fezabilitate este deja aprobat, iar proiectul va fi cuprins în programul de dezvoltare din acest an. Străzile respective sunt, la ora actuală, din beton asfaltic cu două benzi de circulație, câte o bandă pe sens și fără piste pentru biciclete.

Extinderea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade se va face prin realizarea drumului cu două benzi de circulație pe sens, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete (unde situația din teren permite), reamenajarea geometriei intersecțiilor cu străzile Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Popa Șapcă, Baader și Divizia 9 Cavalerie. Valoarea totală a investiţiei este estimată, conform devizului general, la 49.934.527 de lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție a lucrărilor, la opt luni, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local.

„Este un proiect foarte important. Vom face un bulevard superb, cu patru benzi de circulație, vom realiza aliniamente de copaci, vom amenaja trotuare pe câțiva kilometri buni. Oricum, sunt mulți kilometri de la Fructus până în partea de est a orașului, cred că vreo șapte. Printr-o intervenție de forță majoră am făcut reparații și am transformat acest ansamblu de străzi atât cât să poată fi folosite. Acum vrem să realizăm un mare bulevard cu patru benzi de circulație și celelalte funcționalități”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Bulevard nou, cu patru benzi de circulație

  1. Asta ar fi cu adevarat utila, nu podul de la Jiul sau cel de la ILSA, dar tare mi-e teama ca face doar parte din lista de promisiuni din campania electorala cu care trubadurul ratat ne-a obisnuit si pe care, la fel ca pe cele din campaniile anterioare, nu are nici o intentie sa le realizeze. Dupa alegeri, daca va mai fi cineva destul de idiot si inconstient sa il mai voteze, va trece din nou la ideile marete cu metroul, fintini cintatoare si alte nazbitii dictate de stolul de sticleti care vietuieste si ciripeste sub freza dumnealui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *