Bugetarii, păcăliți de Guvern: indemnizațiile și sporurile, înghețate în 2019

grafic 1

E oficial. Guvernul confirmă ceea ce a dezmințit în urmă cu o lună.

Executivul a adoptat, în ultima ședință din acest an, o ordonanță de urgenţă care prevede, printre altele, îngheţarea indemnizaţiilor, sporurilor, compensaţiilor şi alte facilităţi băneşti acordate bugetarilor.

Statul a întârziat deja doi ani cu plata orelor suplimentare făcute de bugetari. Din anul 2017 a fost dată o Ordonanță de Urgență care stipulează foarte clar că ei nu mai primesc bani pentru orele suplimentare, dar primesc zile libere, în funcție de orele suplimentare cumulate. Acest lucru ar fi trebuit să se întâmple până în prima zi a anului 2019.

Acum, iată că Ministerul Finanțelor, prin Ordonanța de Urgență privind taxa pe lăcomie, amână acest termen până în anul 2021, pentru aproape toate categoriile de bugetari.

Fac excepție însă categoriile de bugetari cu statut special. Vorbim, în principal, de cei care fac asigură ordinea și securitatea.

Polițiști, jandarmi sau pompieri, de exemplu. Ei vor putea primi banii pentru orele suplimentare încă de anul viitor, în schimb celelalte categorii, din care fac parte angajații ANAF, de pildă, vor trebui să mai aștepte.

Din datele Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX”, statul român datorează doar angajaților Fiscului 170 de milioane lei, reprezentând bani pentru orele suplimentare.

 

realitatea.net

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Bugetarii, păcăliți de Guvern: indemnizațiile și sporurile, înghețate în 2019

Lasă un răspuns