Buget sărac, dar obiective ambițioase, într-o comună din Timiș

Buget sărac, dar obiective ambițioase, într-o comună din Timiș

Buget sărac, dar obiective ambițioase, într-o comună din Timiș.

Situată în codrii din zona montană Poiana Ruscă, la limita de est a județului Timiș, comuna Margina reunește, în cele nouă sate componente, doar puțin peste două mii de locuitori.

Ca atare, puterea economică a acestei comunități locale este redusă; dar, chiar așa stând lucrurile, administrația locală poate susține din resurse proprii mai multe investiții de interes edilitar.

Lista cu cele zece obiective finanțate din veniturile proprii ale comunei Margina a fost adoptată laolaltă cu bugetul comunal pe anul în curs.

Pe primul loc se situează achiziționarea de panouri fotovoltaice pentru înființarea unui parc energetic proprii în comună, obiectiv căruia îi este alocată suma de 100 de mii de lei, cu titlu de cofinanțare.

Urmează achiziționarea de utilaje pentru serviciul de urgență local (200 de mii), reabilitarea școlii gimnaziale ”Sorin Titel” (150 de mii), achiziția de echipament didactic pentru rețeaua școlară comunală (55 de mii), renovarea clădirii școlii gimnaziale (85 de mii), reabilitarea termică a căminului cultural din satul Groși (450 de mii), amenajarea de piste pentru biciclete (610 mii), modernizarea rețelei stradale comunale (190 de mii, cofinanțare pentru un proiect susținut prin programul guvernamental ”Anghel Saligny”), actualizarea planului de urbanism general (zece mii) și, respectiv, extinderea rețelei comunale de canalizare în centrul administrativ și în satul aparținător Breazova (65 de mii de lei).

În condițiile în care veniturile estimate ale bugetului comunal pe acest an acoperă practic doar secțiunea de funcționare administrativă, cofinanțările necesare pentru aceste obiective vor fi acoperite din fondul de rulment. 

CITEȘTE ȘI:Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât cele normale 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Buget sărac, dar obiective ambițioase, într-o comună din Timiș

  1. „Pe primul loc se situează achiziționarea de panouri fotovoltaice”🤔 Sper ca pe locul doi macar anul viitor va fi ceva cu „digitalizare”😂

    #Fabrica de otet😭 …

    #neocolonialism

    #🤪

  2. Niciodată nu a fost un primar așa slab la cârma localității!Acum când se apropie alegerile să trezit domnul primar.Despre panouri…,și la Izvin? Prieteni știu!

  3. Oricum , au trecut ani buni de când nu s-au văzut nici o lucrare buna , terminată ! Nici apa comunală, nici lucrări de modernizare stradală , măcar pietruite , dacă nu asfaltate , nici pietonala , sau lărgirea ștrazilor înguste , la sate , unde chiar exista posibilitate , dar nu există voință ! Doua mașini mici , nu pot trece una pe lângă cealaltă , și trebuie să intre în șanț ! Și sunt multe probleme lăsate în paragină , să nu mai vorbim de fosta Fabrică Solventul , ruine istorice , ce puteau fi măcar Un Muzeu al fabricării oțetului din lemn !!! Au devenit niște ruine !!! Și cui folosește acest deplorabil peisaj , care este de plâns , este jalnic !!! 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

  4. In satul Coșevița ,când o sa faceti trotuare si o trecere pt pietoni ? E un adevarat pericol pt sătenii acestui sat mic sa isi viziteze vecinii sau sa mearga la biserica !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *