Buget COLOSAL pentru o comună de lângă Timişoara

O comună din zona periurbană a Timişoarei va avea, în acest an, un buget de-a dreptul colosal: 21 de milioane de lei, cu şase milioane mai mult decât anul trecut.

Valoarea ridicată a permis administraţiei din Săcălaz să aloce aproximativ opt milioane de lei pentru investiţii. Astfel, sunt prevăzute asfaltări, reabilitări ale reţelelor de apă, pietruiri de drumuri, construcţia unei biserici, dar şi amenajarea centrului civic.

Referitor la acest ultim obiectiv, Săcălazul va avea un centru cu trotuare pavate şi piste pentru biciclete, lucru posibil şi pentru că s-au încheiat săpăturile din zonă. De asemenea, se va extinde canalizarea.

Lucrurile sunt încurajatoare şi datorită faptului că au fost depuse opt proiecte pentru obţinere de fonduri europne, cinci dintre ele fiind, deja, adjudecate. Bugetul a fost votat şi cu sprijinul consilierilor PNL şi UNPR, după ce aleşii PMP au fost împotrivă.

„Eu sunt convins că în doi ani faţa comunei va fi total schimbată. Noi am început mai târziu dezvoltarea zonelor rezidenţiale, dar am dorit să păstrăm locuri cât mai aerisite, gândindu-ne şi la aspectul ecologic. Nu au fost date plaţuri sub 500 de metri pătraţi, tocmai pentru a nu aglomera localitatea. Vom avea o întâlnire cu arhitectul-şef al Timişoarei, pentru a armoniza planurile urbanistice generale, adică al nostru şi cel al oraşului, pentru că ar fi greşit ca noi să gândim, de exemplu, zone rezidenţiale, în timp ce Timişoara are în plan activitate industrială în zona de vest”, a declarat Ilie Todaşcă, primarul comunei Săcălaz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Buget COLOSAL pentru o comună de lângă Timişoara

Lasă un răspuns