Brazii de Crăciun ustură rău la buzunare. Foarte scumpi sunt cei „de lux”, cu vârfuri ninse și conuri, cu ace 3D

Brazii de Crăciun ustură rău la buzunare. Foarte scumpi sunt cei "de lux", cu vârfuri ninse și conuri, cu ace 3D

În acest an, cei mai ieftini brazi sunt cei din pepinierele Romsilva care se vând, în medie, cu 35 de lei bucata. Pentru un Crăciun opulent, românii găsesc în marile magazine pomi artificiali care ajung și la 4.900 de lei.

În hipermarketuri oferta de brazi tăiați e variată, dar și prețul poate ajunge până la 400 de lei. Cel mai ieftin costă 40 de lei, iar celelalte, în funcție de înălțime pot fi achiziționați cu 379 lei( 350-400 cm), 285 lei(300-350 cm), 57,89 lei(140-170 cm), conform stiripesurse.ro.

Într-o pepinieră privată, brazii naturali costă între 85 și 185 de lei, iar cei în ghiveci se vând cu prețuri cuprinse între 250 și 3.000 de lei.

Cei mai căutați sunt brazii argintii, obţinuţi prin altoire și tundere repetată. Grădinarii le recomandă clienților să nu îi ducă în casă, ci să-i planteze în grădină și tot acolo să-i împodobească de Crăciun.

Brazii mai mici costă în jur de 80 de lei, iar un brad în ghiveci poate ajunge să coste chiar și 180 de lei.

Ofertele sunt variate, pentru toate gusturile, dar și pentru toate buzunarele.

Dacă vorbim despre brazii artificiali, aceștia pot costa între 150 – 300 de lei, în funcție de înălțimea lui, de cât de bogate sunt ramurile, dar și dacă este sau nu deja ornat.

Bradul artificial are câteva avantaje: se asamblează foarte ușor, dar este și practic, deoarece își păstrează forma și culoarea pe toata durata sărbătorilor de iarnă, fiind o investiție bună pe termen lung. Plus că acele rămân intacte, cu cad pe podea după câteva zile.

Sortimentul de brazi artificiali este unul variat, special gândit pentru a satisface exigențele fiecăruia. Verde sau alb, înalt sau micuț, în marile magazine, cei care nu se uită la bani, găsesc brazi de lux.

Are 12 rânduri cu ramuri principale

Un brad artificial scump, înalt de 240 cm, este confecționat din PVC + PE. Acesta are 12 rânduri cu ramuri principale, 2.503 crenguțe și suport metalic inclus.

Modelul de lux are vârfuri ninse și conuri, are ace 3D, care imită foarte bine acele brazilor naturali, și 2D, reușind să impresioneze prin frumusețe. Acest model costă 4.789 lei( 300 cm). Cu 3.189 lei se vând brazii cu vârfuri ninse și conuri, cu ace 2 D si 3 D, dar cu o înălțime de 240 cm.

Continuarea pe stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *