Bravo, Timişoara! Cetăţenii s-au mobilizat exemplar în urma furtunii devastatoare (foto)

Urmările vijeliei de duminică încă sunt simțite de mulți timișeni. În timp ce autoritățile întocmesc liste cu ”necesarul” pe care îl cer de la guvern, timișenii își întocmesc propriile liste, pe propria cheltuială și încearcă să revină la normal prin propriile forțe, fără ajutorul autorităților.

Sute de oameni au luat cu asalt, zilele acestea, magazinele de bricolaj din județ. Se caută în mod special generatoare de curent (acestea nemaifiind pe stoc în magazinele din Timișoara), scări rabatabile, dar și țiglă. Pe rețelele de socializare se dau sfaturi pentru reparații. În cele mai multe cazuri, fiecare timișean își rezolvă problemele și lucrează cot la cot cu vecinii sau cu prietenii.

Citeşte şi: La doi pași de Timișoara, ca în epoca de piatră!

Pe de altă parte, sunt lucruri pe care oamenii nu le pot rezolva. Există zone din Timișoara care au rămas fără curent chiar și la trei zile după furtună. Este cazul timișorenilor care locuiesc pe Strada Olarilor (Ciarda Roșie). Acolo, vijelia a rupt trei stâlpi de curent, despre care reprezentanții Enel habar nu aveau.

”A sunat un vecin, luni. I-au spus că nu știau că acesi stâlpi sunt rupți. Eu am sunat marți la ei. Mi-au spus acelaști lucru, că nu știau că sunt trei stâlpi rupți. Tot ce s-a întâmplat a fost să pună, marți, o bandă roșie în jurul lor”, ne-a declarat timișoreanca Loredana Bradea.

Miercuri, reprezentanți Enel au fost la fața locului pentru a evalua situația, acest lucru întâmplându-se la trei zile după furtună, timp în care s-au făcut mai multe sesizări despre acest caz.

 

Bravo, Timișoara!

Între timp, timișorenii s-au mobilizat și continuă să ducă campanii de voluntariat în tot orașul. Ei au intervenit în mai multe parcuri, în cartiere și pe malurile Begăi, fiind programate și alte asemenea acțiuni. Acești oameni au lăsat deoparte sfada autorităților și au trecut la treabă, fără să ceară liste cu necesarul, fără să facă declarații pompoase și fără să se vaite că nu au cu ce interveni. Bravo, timișoreni!

 

Zone nesigure

Există și zone în Timișoara unde nu s-a intervenit deloc, existând pericolul ca trecătorii să fie răniți. Vorbim în mod special de clădirile vechi, abandonate, care au fost afectate și de pe care atârnă periculos țigle sau bucăți de ziduri. O parte dintr-un balcon al unui imobil istoric din Piața Victoriei a căzut în timpul vijeliei. Atunci nu se afla nici o persoană pe stradă, însă cât de sigur poate fi restul de balcon rămas în picioare?

De asemenea, mai sunt în oraș stâlpi de curent care nu au fost verificați. Pe rețelele de socializare circulă imaginea cu unul situat pe strada Colonel Enescu colț cu Paris, care stă să cadă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns