Botez într-o comună din Timiș. Nume noi pentru ulițe străvechi

Investiție majoră într-o comună din Timiș

Botez într-o comună din Timiș. Nume noi pentru ulițe străvechi.

Atestat documentar încă din anul 1401, satul Hezeriș din comuna timișeană Coșteiu a fost multă vreme ascuns vederii străinilor grație situării sale între dealurile de la nordul Lugojului.

Construirea Autostrăzii Vestului, acum un deceniu și mai bine, a schimbat această stare de fapt, transformând Hezerișul într-un nod rutier însemnat, care asigură în prezent legătura municipiului vecin cu autostrada, iar în viitorul apropiat va constitui și conexiunea acesteia cu magistrala rutieră Lugoj – Craiova.

CITEȘTE ȘI: Aproape toată țara intră de la 12 sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte

Deloc surprinzător, așadar, faptul că aleșii locali din comuna Coșteiu au votat, în ședința plenară din această lună, ca toate arterele intravilane din acest sat – dar și din celelalte patru localități componente ale comunei să poarte denumiri stradale proprii.

Astfel, pe harta Hezerișului și-au făcut loc adrese precum Bucegi, Cărpiniș, Apuseni, Căliman, Pietrosul, Retezat, Parâng, Carpați, Caraiman, Ceahlău, Cernei, Cindrel, Rodnei și Cibin. Dacă pentru Hezeriș au fost preferate denumiri orografice, pentru satul vecin Păru s-a optat ca străzile să poarte denumiri de pomi fructiferi, în vreme ce la Valea Lungă Română au fost preferate nume de râuri: Timiș, Mureș, Olt și Criș.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *