Bolnavii, invitați la plimbări lungi și dese după Euthyrox

medicamente

De câteva luni, medicamentul vital pentru românii care suferă de boli tiroidiene, Euthyrox, continuă să lipsească din farmacii. Sute de mii de bolnavi au trimis încontinuu petiții către forurile competente, semnalând absența acestuia. Asaltate de multitudinea de solicitări, autoritățile române au transmis, luna trecută, că sute de mii de cutii cu Euthyrox au ajuns în depozite, urmând să fie distribuite în farmacii.

CITEȘTE ȘI: Gest impresionant într-o școală din Timiș. Mesajul transmis de profesori

Au precizat, însă, că medicamentul nu se va mai elibera decât pe baza unei prescripții medicale, făcând, în acest sens, apel la cumpătare din partea bolnavilor. Lucrurile au luat o turnură și mai neplăcută, întrucât, de la finalul lunii martie și până în prezent, doar unele farmacii din țară au primit medicamentul și în cantități derizorii: două-trei cutii per unitate. În aceste condiții, unele farmacii au decis să vândă doar câte un blister. În toate cazurile, medicamentul s-a evaporat ca prin minune în câteva minute.

Șanse au avut doar cei care au primit informații precise unde anume, în ce zi și la ce oră să fie prezenți la o anume farmacie pentru cumpărarea medicamentului sau celor mai norocși care pur și simplu s-au nimerit să fie în lcoul potrivit.

Partea dramatică a acestei ”vânători” de Euthyrox este că zilnic, cu rețeta în mână, sute de mii de bolnavi bat la ușile lanțurilor de farmacii, cu rețeta în mână, întrebând de Euthyrox. Ba, mai mult, ei sunt încurajați de farmaciștii care, în pofida impunerii măsurilor de izolare, îi invită să iasă cât mai mult din case: ”Nu știm când primim, mai treceți…”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *