BNS: 15% din salariaţii cu contracte de muncă, timp complet, au salarii brute la nivelul salariului minim brut

BNS: 15% din salariaţii cu contracte de muncă, timp complet, au salarii brute la nivelul salariului minim brut

BNS: 15% din salariaţii cu contracte de muncă, timp complet, au salarii brute la nivelul salariului minim brut

Aproximativ 15% din salariaţii cu contracte de muncă, cu timp complet, au salarii brute la nivelul salariului minim brut pe ţară, susţin reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS), într-o analiză publicată marţi, scrie agerpres.ro.

„Blocul Naţional Sindical atrage atenţia asupra sistemului salarial din România! 15% din salariaţii cu contracte de muncă cu timp complet au salarii brute la nivelul salariului minim brut pe ţară.

Pentru cele mai mici 40% din salariile din România (salarii aferente contractelor cu normă întreagă), salariul mediu brut era în luna februarie de 3.362 lei, cu doar 62 de lei peste salariul minim. La polul opus, pentru cele mai mari 10% din salarii, salariul mediu brut era în luna februarie de 37.375 lei, de zece ori mai mare decât salariul minim pe economie”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei sindicale.

CITEȘTE ȘI: Trenule, mașină mică. Apariție de excepție la RAR Caraș-Severin

Potrivit sursei citate, câştigul salarial mediu brut pe economie, în luna februarie 2024, a fost de 7.990 lei. În aceeaşi perioadă, 60% din câştigurile salariale brute pentru contracte de muncă cu timp complet s-au situat sub câştigul salarial mediu brut pe ţară.

BNS şi cele 29 de federaţii afiliate au organizat luni un miting în faţa Guvernului României, solicitând reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale. Protestul a fost urmat de un marş către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi Ministerul Finanţelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “BNS: 15% din salariaţii cu contracte de muncă, timp complet, au salarii brute la nivelul salariului minim brut

 1. „60% din câştigurile salariale brute pentru contracte de muncă cu timp complet s-au situat sub câştigul salarial mediu brut pe ţară”

  de-aia zic, cand se lauda „autoritatile” cu salariul mediu e clar ca mizeaza pe cei care nu inteleg ce e aia o distributie, ce e aia mediana, ce e aia quartila etc. „autoritatile” baga media la inaintare si „e bine asa”

  eu am zis ca un sfert din salariati e platit cu minimul. BNS ne spune ca is 15% DAR si ca media pentru cele mai mici 40%(!!!) salarii sunt abia cu 62 de lei peste minim. ei bine, asta e nu grav, ci extrem de grav! iaca piata muncii s-a… „reglat singura”🤪
  orice numai sa nu ne uitam cum se impart banii produsi:

  la noi „capitalul”(firma) ia 42%, statul 37% si „munca”(angajatul) 21%.
  la oiropeni „capitalul” ia 25%, statul 45%!!! angajatul 30%

  daa, nu cumva sa umblam un pic la impozitare(impozit progresiv? niste mutari de costuri de la angajat la angajator?), si doamne feri sa stopam „optimizarile fiscale” ale multinationalelor care „exporta” profitul, nu cumva sa facem ceva cu sistemul bancaro-camataresc, mergem inainte cu politici neoliberale. si mai importam niste forta de munca din asia si mai exportam niste forta de munca in oiropa…

  #invinovatirea victimei ca „strategie politica”

  #neocolonialism

  #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *