Blocați pe un vas de croazieră: Sute de pasageri, izolați la bord după depistarea unui caz de COVID-19

Blocați pe un vas de croazieră: Sute de pasageri, izolați la bord după depistarea unui caz de COVID-19

Sute de pasageri ai unui vas de croazieră au rămas izolați la bord după ce un membru al echipajului a fost testat pozitiv cu COVID-19. Nava nu a avut acces în portul Puerto Madryn, în sudul Argentinei, iar celor aproape 300 de persoane de la bord li s-a ordonat izolarea, din cauza temerilor legate de noua variantă Omicron.

CITEȘTE ȘI: Contradicție revoltătoare în Timișoara: garduri în Piața Libertății, pentru a-i separa pe nevaccinați de posesorii certificatelor verzi!

Ministerul argentinian al Sănătăţii a precizat într-un comunicat că a „ordonat izolarea tuturor pasagerilor aflaţi la bordul navei Hamburg” după ce marţi a fost anunţat un caz pozitiv.

Nava sub pavilion Bahamas se află în prezent în largul golfului Samborombon, la aproximativ 280 km sud-est de Buenos Aires, după ce a acostat vineri în capitala argentiniană.

După o alertă la bord despre un posibil caz pozitiv, în termen de 24 de ore au fost efectuate teste PCR celor 170 de pasageri şi 156 de membri ai echipajului, „toate fiind negative, inclusiv persoana în cauză”, care a rămas totuşi izolată pe navă, potrivit ministrului Carla Vizzoti, scrie AFP, citat de Agerpres.

Dar un membru al echipajului, un lucrător medical, care fusese testat negativ sâmbătă, a ieşit pozitiv luni la un test antigen. Persoana este „asimptomatică”, potrivit căpitanului navei citat în comunicatul ministerului.

O anchetă epidemiologică a fost iniţiată la bord, „ale cărei rezultate vor dicta următorii paşi de urmat”, a subliniat ministerul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns