Blestemul morţii în PRM Timiş

Grigore Trif

În PRM Timiş parcă există un blestem, unul sumbru, al morţii. Pare incredibil, dar aproape toţi cei care, în ultimii ani, s-au aflat în prima linie a filialei au trecut în nefiinţă!

La nici o altă structură, politică, economică, socială, sau de orice fel, nu există un asemenea procentaj de-a dreptul înspăimântător: mai mult de jumătate dintre şefi au murit!

CITEŞTE ŞI: Crucile de pe marginea drumurilor din Timiş vor fi demontate!

Cel care a deschis această listă macabră a fost Nicolae Negoescu, preşedinte al PRM Timiş la sfârşitul anilor ’90. Negoescu, un renumit profesor de matematică din Timişoara, nu a mai apucat să vadă succesul răsunător al PRM Timiş de la alegerile din 2000, când filiala a dat cei mai mulţi parlamentari din judeţ, depăşind toate celelalte partide!

Mircea Purceld
Mircea Purceld

„Mâna dreaptă” a lui Negoescu era Grigore Rus, un fost militar de carieră, tipul activistului care umbla din uşă în uşă. Nici Rus nu a mai apucat să guste succesul din 2000, trecând şi el prematur în nefiinţă.

A venit o altă echipă, condusă de deputatul Mircea Purceld şi senatorul Valentin Dinescu, primul ca preşdinte, celălalt ca număr doi în organizaţie. Nu a trecut mult timp şi, în 2007, senatorul Dinescu a fost răpus în urma unui infarct miocardic.

A rămas Purceld, locul lui Dinescu fiind luat de Vasile Caprea, deveniut ulterior consilier local. În 2013 avea să se stingă şi Mircea Purceld, din cauza unei afecţiuni galopante la plămâni.

Absolut sinistru, la câteva luni după Purceld, moare şi Vasile Caprea, ajutorul său de nădejde! Filiala se află în derivă, intră într-o criză acută de lideri, până când este preluată de Grigore Trif, o fire artistică şi cu sentimente naţionaliste cel puţin la fel de puternice ca ale predecesorilor săi.

La scurt timp de la preluarea filialei, Trif primeşte un prim avertisment funebru: suferă o operaţie pe cord deschis. Soarta face ca el să traverseze cu bine această etapă, încercând parcă să le dea o palmă celor care cred în supersitiţii.

Din păcate, nu a fost decât o amânare, pentru că, în urmă cu două săptămâni, moare şi Grigore Trif! E incredibil, parcă suntem într-un film horror, cu final deschis.

Culmea coincidenţelor macabre, Purceld şi Caprea s-au asociat, la un moment dat, cu Ilie Bertea, într-un alt partid, tot cu tendinţă naţionalistă.

Şi Ilie Bertea a murit brusc, în timp ce dansa la o sărbătoare de Ziua Femeii!

Iar ca tabloul să fie complet, însuşi preşedintele şi fondatorul partidului, Corneliu Vadim Tudor, a încetat din viaţă.

Parcă ar fi un blestem care răpune tot ceea ce înseamnă spirit naţionalist.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Blestemul morţii în PRM Timiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *