Blajul se pregătește să îl întâmpine pe Papa Francisc

Blajul se pregătește pentru a-l întâmpina pe Suveranul Pontif care se va afla pe Câmpia Libertății în ultima zi a vizitei pe care o efectuează în România.

Papa Francisc merge, astăzi, pe Câmpia Libertății unde unde va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri.

Câmpia Libertății este locul în care în 1848, 40.000 de români participau la Mare Adunare de la Blaj. La 171 de ani distanță, peste 50.000 de pelerini sunt așteptați să asiste la slujba de beatificare a şapte episcopi greco-catolici morţi în urma prigoanei din închisorile comuniste.

În Piața 1848 au fost puse 280 de steaguri, din care 140 ale României și 140 are Vaticanului. În oraș au fost plantate peste 45.000 de flori în culorile Vaticanului.

Pentru Sanctitatea Sa a fost pregătit un jilț special, din lemn autentic, cules din arhitectura puşcăriilor de la Sighet şi Gherla, iar designul face trimitere la calvarul detenţiei.

Voluntarii au pregătit încă de aseară ultimele detalii ale evenimentului considerat cel mai important din vizita Papei Francisc în România.

În Piața 1848 este amplasat un ecran uriaș unde va putea fi urmărită live ceremonia. În parc au fost deschise chioșcuri cu răcoritoare și mâncare pentru pelerini.

După ceremonie, tot la Blaj este programată o întâlnire cu comunitatea de romi greco-catolici din cartierul ‘Barbu Lăutaru’. Conform programului oficial, Suveranul Pontif se va deplasa apoi cu elicopterul de la Blaj la Sibiu, unde va avea loc, pe aeroport, ceremonia de rămas bun.

Foto: Alice Moldovan-Radio Timișoara

 

radiotimisoara.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns