Biroul Unic al CCIAT va veni mai concret în sprijinul mediului de afaceri

Trăgând linie şi adunând, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) consideră că cea mai mare realizare a sa din anul peste care se va trage în curând cortina este Biroul Unic. Este vorba, mai exact, despre un punct de informare la dispoziţia tuturor celor care sunt interesaţi de consultanţă privitoare la proceduri, acte şi documente cerute în cele mai diverse situaţii de către instituţiile publice.

Din primăvară va putea elibera avize

Inaugurat la sfârşitul lunii iunie, Biroul Unic este la dispoziţia publicului în fiecare marţi, între orele 9 şi 12, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), din Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22, la etajul întâi. Entitate fără personalitate juridică, interfaţă între comunitatea de afaceri şi instituţiile statului, Biroul Unic oferă consultanţă şi informaţii specifice, reunind reprezentanţi ai următoarelor instituţii şi servicii publice deconcentrate: Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Regională Vamală, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiș, prin serviciul de investigare a criminalităţii economice, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”, Primăria Timișoara, prin biroul de autorizare a activităților comerciale, Direcţia Agricolă şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Direcția de Sănătate Publică Timiș şi Garda Națională de Mediu.

„Felicit Camera de Comerţ Timiş pentru reuşită, este un exemplu de colaborare între o cameră de comerţ şi autorităţile statului, care poate fi extrapolat la nivel naţional. Sper că acest model implementat în Timişoara să fie preluat peste tot în ţară, inclusiv de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Încet, prin ceea ce facem la nivel naţional, cât şi local, o să demonstrăm că acest sistem cameral este un partener al guvernelor, al autorităţilor locale”, afirma Mihai Dărăban, preşedinte Camerei de Comerţ şi Industrie a României, cu prilejul inaugurării Biroului Unic.

Proiectul, trebuie spus, este o premieră la nivel naţional, dar el nu se opreşte în această fază. Potrivit celor afirmatze de Florica Chiriţă (foto), directorul general al CCIAT, actualmente se fac demersuri pentru ca instituţiile reprezentate în Biroul Unic să poată emite prin intermediul acestuia avize şi autorizaţii. Reprezentanţii Camerei de Comerţ Timişene speră că vor reuşi să determine cât mai multe servicii deconcentrate să îmbrăţişeze această iniţiativă, care, fără îndoială, ar uşura enorm viaţa oamenilor de afaceri din judeţ.

Peste 500 de firme timişene, fruntaşe în topul naţional

La prezentarea bilanţului CCIAT pe 2016, Florica Chiriţă a trecut în revistă printre evenimentele majore Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Judeţul Timiş. Este, de altfel, un eveniment care în fiecare an ţine capul de afiş al manifestărilor puse la cale de Cameră. La ultima sa ediţie, cea de-a 23-a, gala a reunit la CRAFT circa 800 de participanţi.

Ediția de anul acesta a stat sub semnul celui mai important moment din istoria recentă a orașului: câştigarea, de către municipiul Timişoara, a titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Topul judeţean a adus lauri pentru 1.743 de firme, clasate pe locurile I, II şi III – în şase domenii de activitate, 251 de grupe şi cinci clase de mărime – din totalul de 8.554 de operatori economici care au întrunit criteriile de participare, conform unei metodologii unice și unitare la nivel național.

Dar, dincolo de faza judeţeană a acestei prestigioase competiţii, este cu totul remarcabil faptul că 553 de firme din județul Timiș s-au clasat între primele zece la nivel naţional, pe domeniile de activitate specifice.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns