„Biletul de acces” la şcolile de renume din Timişoara ar putea fi eliminat

Aura Danielescu

Pentru mulţi elevi, viza de flotant este aşa-zisul bilet de acces la şcolile „de renume”. Începând de anul viitor, aceasta ar putea fi eliminată din criteriile de înscriere în clasa pregătitoare.

În fiecare primăvară, sute de părinţi timişoreni folosesc un mic truc pentru ca micuţii lor să înveţe în unităţile de învăţământ cotate ca fiind mai bune decât şcolile arondate reşedinţei. Scenariul care se repetă în fiecare an ar putea lua sfârşit prin modificarea metodologiei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare.

Nouă inspectorate şcolare au înaintat Ministrului Educaţiei o serie de propuneri de modificare şi optimizare la nivel de sistem, între acestea regăsindu-se şi eliminarea vizei de flotant sub formă de criteriu pentru înscrierea copiilor la şcoală.

Inspectorii şcolari cer ca numai domiciliul stabil să rămână criteriu de selecţie, iar viza de flotant să nu mai fie obligatorie pentru asigurarea unui loc în respectiva instituţie de învăţământ. Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş se raliază acestei propuneri.

„Am depus şi noi o asemenea cerere la minister şi sper să se ţină cont de solicitarea noastră. Acest lucru ar desfiinţa cumpărarea de vize de flotant şi nici şcolile nu ar mai trebui să suplimenteze clasele iar elevii să fie nevoiţi să mergă la şcoală după-amiaza, spre nemulţumirea părinţilor”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspector general.

Foto: oradestiri.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Biletul de acces” la şcolile de renume din Timişoara ar putea fi eliminat

  1. Statul permite fiecarui individ sa detina un domiciliu si mai multe resedinte. Ori propunerea incalca drepturile cetatenesti. Orice incalcare se rezolva favorabil in justitie.
    Daca inspectoratele scolare ar avea un pic de gandire prospectiva ar putea evita scenariul cu sute de procese pe rol. Dar realitatea dovedeste contrariul. E suficient sa analizam deciziile luate de inspectorate vis-a-vis de balurile scolare. Daca nu se intampla nenorocirea, totul ramanea neschimbat.
    Haideti mai bine sa aveti sute de procese sa se faca sesizari legate de incalcarea drepturilor omului si mai apoi sa retrageti subtil masura … fara prea multe explicatii.

Lasă un răspuns