Biletele de tratament pentru pensionarii timişeni, pe ultima sută de metri

tratament 3

În fiecare an, acordarea biletelor de tratament pentru pensionari în stațiuni balneoclimaterice, puține la număr, a fost prilej de scandal, beneficiarii acuzând adesea casele de pensii din teritoriu că le acordă preferențial. În încercarea de a remedia această problemă, de circa trei ani Casa Națională de Pensii Publice a modificat criteriile de acordare a biletelor subvenţionate.

Astfel, în prezent, pot beneficia de bilete de tratament pensionarii, precum și însoțitorii acestora, după caz, persoanele asigurate în sistemul public care lucrează în condiții speciale (cum sunt zonele cu radiații), personalul didactic, angajații caselor de pensii, precum și copiii minori (însoțiți) care primesc pensie de urmaș și care au recomandare medicală pentru tratament într-o stațiune balneoclimaterică.

Acestea trebuie să îndeplinească un anumit punctaj ce se calculează pe baza anumitor criterii. Potrivit Casei Județene de Pensii Timiș, întâietate au cei care nu au beneficiat, cel puțin în ultimii doi ani, de nici un bilet, cei pensionați pe caz de invaliditate și care au pensie sub 400 de lei.

Exceptând o anumită categorie care beneficiază de gratuitate în baza unor legi speciale, cum sunt veteranii, invalizii, persoanele cu handicap, cei persecutați politic sau luptătorii împotriva regimului comunist, ceilalți asigurați în sistemul public de pensii trebuie să acopere o parte din costul biletului, care se stabilește în funcție de venituri.

Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. Refuzul nejustificat al unui bilet repartizat potrivit criteriilor, conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear în cursul anului calendaristic respectiv.

Pentru această perioadă, Casa Județeană de Pensii Timiș a anunțat o nouă serie de bilete de tratament, disponibile în stațiunile Sinaia, Sovata, Băile Herculane, Călimănești, Căciulata, Olănești, Buziaș, Covasna, Moneasa, Bala, Călacea, Felix, Mangalia, Govora, Geoagiu, Tușnad și Vatra Dornei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *