Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 55 de morți. O tânără a decedat într-un spital din Germania

Bilanţul tragediei din clubul Colectiv continuă să crească. Numărul morţilor a ajuns la 55, după ce o pacientă din Germania a decedat astăzi. Ea avea 29 de ani şi fusese transferată la o clinică din afara ţării în urmă cu câteva zile.

UPDATE. Pacienta avea 29 de ani şi fusese transferată în Germania cu câteva zile în urmă. Tânăra a decedat în jurul prânzului.

Când a fost transferată, ea era in stare destul de gravă, însă zilele trecute starea ei se ameliorase. Tânăra suferea de arsuri grave atât de suprafaţa corpului, cât şi arsurile ale căilor respiratorii.

Astăzi în jurul prânzului, din păcate, medicii nu au mai avut ce să facă.

 

Ieri, trei persoane au pierdut lupta cu viaţa

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, care se afla internat la Bagdasar Arseni, a decedat joi după-amiază. Acesta avea arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului. Cu doar câteva ore înainte, alţi doi pacienți de la Spitalul Floreasca au decedat. Răniţii au pierdut lupta cu viaţa în urma insuficienţei organice sistemice şi a arsurilor grave.

Încă trei vieţi au fost secerate, joi, după incendiul din Clubul Colectiv. După-amiază a murit tânăr de 22 de ani, internat la Spitalul Bagdasar-Arseni. Flăcările îi afectaseră mai mult de jumătate din corp. Alţi doi răniţi în acelaşi incendiu s-au stins dimineaţă, la Spitalul Floreasca.

Bogdan Istrate avea 22 de ani, iar flăcările i-au cuprins mai mult de jumătate din corp. Căile respiratorii superioare i-au fost şi ele afectate. Medicii îi montaseră un plămân artificial. De la început, doctorii de la Bagdasar-Arseni au fost rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire.

La Spitalul Floreasa şi-au găsit sfârşitul alţi doi tineri de 28, respectiv 29 de ani. Ambii aveau arsuri pe aproximativ jumătate din suprafaţa corpului. Medicii au fost încă de la început rezervaţi cu privire la şansele lor de supravieţuire.

Mădălina Strugaru venise în Clubul Colectiv pentru a-şi susţine iubitul, solistul trupei „Goodbye to Gravity”, Andrei Găluţ. De altfel, singurul membru al formaţiei care a supravieţuit incendiului. Prietena sa nu a avut acelaşi noroc. Sora ei, Dana, a anunţat că Mădălina s-a stins din viaţa joi dimineaţă.

La acelaşi spital a pierit şi Alexandru Aliman, un tânăr de 28 de ani. Tânărul a fost puternic rănit în incendiul din Colectiv, iar starea sa de sănătate era foarte gravă.

Şi Alexandru Pascu, basistul trupei „Goodbye to Gravity”, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală.

Alexandru Pascu (33 de ani) era fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă.

Pe site-ul Federaţiei Române de Scrimă a fost publicat un mesaj de condoleanţe adresat Anei Pascu.

„Federaţia Română de Scrimă îşi exprimă profunda durere faţă de dispariţia prematură a lui Alexandru Pascu şi transmite sincere condoleanţe doamnei Ana Pascu şi familiei acesteia! Dumnezeu să îl ierte şi să-l odihnească în pace!”, se precizează în comunicat.

În urma incendiului din 30 octombrie, la Clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 27 de persoane, numărul victimelor ajungând, în prezent, la 54.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

În momentul de faţă, în total, în spitalele din Capitală mai sunt internaţi 67 de tineri. Dintre aceştia, 15 sunt în stare critică şi gravă. Cei mai mulţi pacienţi sunt internaţi la Spitalul de Arşi, respectiv 14. La Spitalul Bagdasar Arseni sunt în continuare 13 răniţi, la Spitalul Universitar – 8, în vreme ce la Spitalul Floreasca rămân internaţi 3 răniţi, toţi în stare critică.

În clinicile din străinătate au fost transferaţi până acum 37 de tineri, dintre care 7 au decedat.

Sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns