Bilanț provizoriu COVID: peste 15.400 de cazuri noi în 24 de ore și 357 de decese, anunțate de autorități

coronavirus 74

În ultimele 24 de ore, România a confirmat 15.410 de cazuri noi, numărul de teste urmând să fie anunțat în bilanțul oficial trimis în jurul orei 13.00. Totodată, autoritățile au anunțat alte 357 de decese COVID, dintre care 356 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

CITEȘTE ȘI: Actorul Alec Baldwin a împușcat doi oameni pe un platou de filmare. O femeie a decedat, iar regizorul filmului e grav rănit

Autoritățile au transmis principalele date din bilanțul COVID: 15.410 de cazuri pozitive și 357 de decese, dintre care 1 înregistrat anterior. Mai multe informații privind evoluția crizei, precum împărțirea cazurilor pe județe, precum și informații despre persoanele care și-au pierdut viața urmează să fie transmise ulterior, în jurul orei 13.00.

De ce au schimbat autoritățile modalitatea în care anunță bilanțul

Procedura a fost modificată de câteva zile, după ce România a înregistrat cel mai negru bilanț COVID. Pe 19 octombrie, au fost anunțate 574 de decese și 18.863 de cazuri noi. Informația a fost difuzat, înainte de anunțul oficial al autorităților, în anumite mass-media.

Astfel, pentru a evita ca un bilanț neoficial să circule în spațiul public, Grupul de Comunicare Strategică a schimbat, inclusiv la cererea jurnaliștilor, procedura în care aceste date importante privind evoluția crizei de COVID sunt transmise. În continuare, ca și până acum, bilanțul detaliat este transmis în jurul orei 13.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *