Beţie generală la fosta RATT

Un şofer de autobuz de la Societatea de Transport Public Timişoara (fosta RATT) a fost prins băut în timp ce conducea un vehicul al instituţiei. Alcoolemia era atât de mare încât poliţiştii au deschis chiar un dosar penal, urmându-se procedurile legale pentru asemenea fapte care se încadrează în categoria infracţiunilor.

Desigur, şoferul va răspunde în faţa legii pentru inconştienţa de care a dat dovadă, punând siguranţa călătorilor în pericol, însă lucrurile nu sunt atât de simple. Aici putem vorbi despre o răspundere generală, pentru că nu este primul caz din fosta RATT care trezeşte indignarea şi chiar revolta publică.

Cu toate acestea, şefii STPT nu dau semne că au înţeles care sunt aşteptările timişorenilor şi au decis să-l menţină pe şofer ca angajat în unitate, sigura difernţă fiind că a fost trecut pe un post unde nu mai conduce vehicule.

Suntem, iată, într-o situaţie care ne arată că nu doar şoferul respectiv era băut, ci că la nivelul STPT avem de-a face cu o beţie generală, în sensul metaforic, instalată ca urmare a unei beţii a puterii care există în cadrul societăţii.

3 Comments
sandu 04/04/2018
D-l Robu este impotent, nu are nici o putere de decizie fata de conducerea RATT. Cel mai slab primar pe care l-a avut Timisoara. Pacat ca a fost reales de timisoreni...
SIGISMUND V 04/04/2018
DOMNULE PRIMAR ROBU SI CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL NOULUI STPT, FACETI D-LE CURATENIE GENERALA LA REGIA ASTA FANTOMATICA, V-ATI TOT PLANS DE GOIA SI TRUPA LUI, EI BINE VREMEA LUI A APUS, ANUL ACESTA IN MAI-IUNIE I SE TERMINA CONTRACTUL. FACETI CURATENIE ODATA, SAU SUNTETI IN CARDASIE CU TOTI ACOLITII DE ACOLO.
moses 04/04/2018
Scumpirea beletelor este inca un semn al betiei generalizate din ratt...