Beţe în roate pentru fotbalul juvenil. Piedici puse la nivel judeţean pentru o echipă din Timiş

varias fotbal

Încurajarea sportului s-a dorit o prioritate la nivelul unei comune din Timiş. În acest sens, a fost încrisă în campionat o echipă de fotbal din Variaş formată exclusiv din localnici, tineri între 15 şi 25 de ani.

varias-fotbal-1Iniţiativa a prins foarte bine, stârnind un mare interes în comună. Din păcate, entuziasmul juvenil s-a lovit de piedici puse de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, după cum declară Nicolae Birău, primarul comunei Variaş.

Echipa s-a lovit de tot felul de obstacole, invocându-se motive dintre cele mai aberante. De pildă, sunt suspendaţi jucători pentru meciuri din urmă cu mai multe etape, fără a se atrage atenţia că acesţia nu ar mai avea drept de joc, pentru a fi evitată situaţia.

De asemenea, se invocă tot felul de chichiţe legate de condiţiile de joc, cu toate că la Variaş s-au asigurat standarde excelente pentru acest nivel. „Avem vestiare, pază, terenuri amenajate, am creat toate condiţiile pentru a atrage tineretul la fotbal şi ne lovim de tot felul de nimicuri care ni se aruncă în spate.

Cum este posibil ca, în alte localităţi, jucătorii să se schimbe pe marginea terenului, iar situaţia să fie tolerată, în timp ce noi, care avem vestiare, să fim ameninţaţi cu tot felul de măsuri drastice? E mare păcat, pentru că aceşti copii chiar suferă când văd că sunt nedreptăţiţi. Am fost arbitraţi de puşti de 17 ani, iar observator federal era un bătrân de 75 de ani.

De fapt, la AJF, majoritatea sunt de vârsta a treia, sunt unii chiar trecuţi de 80 de ani. Cum să mai avem pretenţii de performanţă, când suntem conduşi de asemenea personaje? Nu am cu nimeni nimic, dar ce responsabilitate pot să îşi mai asume asemenea persoane?”, se întreabă primarul comunei. Lucrurile sunt şi mai grave, pentru că ele generează adevărate traume pentru tinerii fotbalişti.

De pildă, după un meci pierdut din cauza arbitrilor, jucătorii nici n-au mai vrut să vină la masă, frustrarea fiind prea mare pentru a trece peste nedreptatea făcută. Trist este că, la modul declarativ, toată lumea vorbeşte de stimularea sportului juvenil, mai ales în mediul rural, dar în realitate nu se schimbă nimic în bine, totul fiind încremenit în timp. De aceea avem şi rezultate atât de proaste.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Beţe în roate pentru fotbalul juvenil. Piedici puse la nivel judeţean pentru o echipă din Timiş

Lasă un răspuns