”Behăitul” de la Catedrală agită apele în Primăria Timișoara. Se cer măsuri categorice

”Behăitul” de la Catedrală agită apele în Primăria Timișoara. Se cer măsuri categorice

”Behăitul” de la Catedrală agită apele în Primăria Timișoara. Se cer măsuri categorice.

Atacul unui angajat al Primăriei Timișoara împotriva Catedralei Mitropolitane a stârnit valuri de indignare în spațiul public.

Timișoara a ajuns, din  nou, subiect negativ în mass-media națională, profanarea imaginii simbol a orașului fiind de netolerat.

CITEȘTE ȘI: Tarifele de referinţă la poliţele RCA, creşteri consistente. Cele mai notabile sunt la categoria de vârstă sub 30 de ani

Subiectul a făcut vâlvă și în ședința Consiliului Local Timișoara, în care unul dintre aleși a cerut măsuri ferme, considerând inacceptabil un asemenea atac la credință și ortodoxie.

Este vorba de consilierul local PNL Lucian Căldăraru, care a solicitat întrunirea Comisiei de disciplină a primăriei, în care să fie analizată poziționarea de o duritate extremă a angajatului de la ”Urbanism”, Răzvan Popescu, deranjat de boxele de la Catedrală din care se aud slujbele religioase.

”Nu pot tolera un asemenea atac la Mitropolie și la credință. Eu sunt creștin și cred că v-am spus tot cu asta”, a declarat pentru Renașterea bănățeană consilierul Lucian Căldăraru.

Primarul Dominic Fritz i-a luat apărarea angajatului care a revoltat comunitatea creștină, arătând că este vorba de o opinie personală a lui  Răzvan Popescu, care nu se află la primul atac de acest gen la adresa bisericii.

În urmă cu doi ani, într-o postare pe rețelele de socializare, a avut un atac la fel de virulent, făcându-l ”scârbos” pe Patriarhul Daniel.

USR Timiș nu s-a delimitat de acțiunile extremiste ale lui Răzvan Popescu, deși au existat destule voci care au cerut condamnarea gestului său.

Rețelele de socializare abundă de fotografii cu consilierul primăriei la evenimente ale partidului, alături de lideri USR.

Una dintre acțiunile pentru partid cu care el se mândrește este aceea că a luat masa împreună cu Dominic Fritz, acasă la Rodica Militaru, consilier local USR.

Din postările distribuite reiese clar că personajul momentului din primărie este un adversar înverșunat al bisericii și al familiei, cerând, printre altele, interzicerea religiei în școli.

”Cluburile ca cluburile, dar de behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală nu comentează nimeni? Mă simt mai ceva ca la Mecca”, este ultima postare a sa care a indignat comunitatea creștină.

Mesajul său a avut  o reacție de aprobare din partea arhitectului-șef al orașului, Gabriel Almăjan, care a scris ironic ”Și s-a lăsat tăcerea”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “”Behăitul” de la Catedrală agită apele în Primăria Timișoara. Se cer măsuri categorice

  1. Eu sant trup si suflet dedicat USR ului si a iubitului nostru Primar DOMINIC FRITZ.Sustin si incurajez desfintarea bisericilor,cultelor si in fintarea a cluburilor,festivalelor. Asa sa imi ajute URS ul si DOMINIC FRITZ

  2. Asta cu imaginea proasta….a usr ului e buna !
    Cam toti oamenii cu rationament s au convins ce fel de ” partid ” este…..

  3. Sper ca după următoarele alegeri sa nu se mai audă de USR, în veci! Iar acoliții lor sa dispară o data cu ei, sa se evapore! Locul lor nu e în tarisoara noastră! Au făcut destul rău. Bine ca nu li s-a permis sa-si ducă ideologia mai departe!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *