Beatrice Mahler: Boala COVID s-a schimbat. Unii pacienți dezvoltă forme „brutal de violente”

Simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile, afirmă medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

CITEȘTE ȘI: Mașină în flăcări, pe marginea unui drum din vestul țării. Șoferul a fost găsit carbonizat

„S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluţie severă – pentru că şi aici avem o parte din pacienţii care sunt infectaţi care au această evoluţie – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”, a declarat medicul la Digi24, conform stirileprotv.ro

Ea a explicat diferenţa dintre actualele forme grave şi cele întâlnite la debutul pandemiei.

„Sunt foarte puţini pacienţi care au acest tip de evoluţie în momentul în care simptomatologia apare. Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluţie către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment avem o categorie de pacienţi care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturaţii normale la domiciliu şi care ajung la finalul perioadei, când le scade saturaţia şi se simt rău, să vină la spital şi care au nevoie de o concentraţie foarte mare de oxigen şi admisie extrem de rapidă spre o soluţie de ventilaţie. Şi sunt mulţi, avem între 8 şi 10 pacienţi pe care îi îngrijim pe secţie împreună cu medicul de terapie intensivă, situaţie pe care nu am avut-o anul trecut”, a relatat Beatrice Mahler.

Ea a adăugat că pacienţii fac şi complicaţii diferite faţă de cele întâlnite anul trecut.

„Sunt extrem de importante complicaţiile trombotice şi multiple. Anul trecut aveam insuficienţe renale, aveam insuficienţa respiratorie, dar complicaţiile trombotice nu erau atât de multe în secţie. Acum avem pacienţi care aparent au evoluţie bună, transmiţi familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă şi la un moment familia primeşte un telefon că a decedat şi nu înţelege ce se întâmplă. Aşa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a precizat medicul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Beatrice Mahler: Boala COVID s-a schimbat. Unii pacienți dezvoltă forme „brutal de violente”

  1. mai lasati-ne cu kkturile voastre – toti stiti de toate si nimic! conduceti institutii care nu produc nimic. apoi veniti sa dati lectii, ca dovada ca n-aveti pic de rusine.

Lasă un răspuns