Bătaie de joc: administrația Fritz induce, oficial, în eroare timișorenii

Bătaie de joc: administrația Fritz induce, oficial, în eroare timișorenii

În mod clar, comunicatorii oficiali din Primăria Timișoara își bat joc de locuitorii orașului. Cu scuzele de rigoare, există doar două posibilități: incompetență sau prostie.

Vineri, 4 august 2023, printr-un anunț pe pagina oficială de Facebook a primăriei, timișorenii sunt înștiințați că “intersecția dintre bulevardul Take Ionescu și strada Dimitrie Domășneanu se închide începând din seara aceasta”.

În următoarea frază, aceiași comunicatori transmit că “intersecția dintre bulevardul Take Ionescu și strada Dimitrie Gusti se închide, de azi, 4 august 2023, ora 18:00, până mâine, 5 august 2023, ora 09:00”.

Nu e clar dacă aceste anunțuri oficiale sunt scrise la mișto sau dacă cei ce le comunică sunt repetenți la orientare urbană, geografie și citirea unei hărți.

În primul rând, în Timișoara nu există o stradă “Dimitrie Domășneanu”, ci doar strada Martir Petru Domășneanu. Numai că aceasta din urmă nu se intersectează niciunde cu bulevardul Take Ionescu, pentru simplu fapt că sunt la distanță de câțiva kilometri, în cartiere diferite, iar strada Martir Petru Domășneanu se află în… zona Mehala!

Bătaie de joc: administrația Fritz induce, oficial, în eroare timișorenii

Codul Penal, la articolele 278, 288 și 404, privind “comunicarea de informații false”, prevede sancțiuni care merg până la pedeapsa cu închisoarea. Sigur, nu este cazul, închiderea unei intersecții nefiind o problemă de siguranță națională. Cu toate acestea există aplicații, de exemplu “Regista”, care automatizează și eficientizează activitatea din administrația publică și companii private, promovate prin programul #DigitalizamRomania.

“Din păcate, în ultimii ani, rețelele de socializare au devenit un mijloc principal pentru propagarea știrilor false. Este important ca atunci când un astfel de zvon fals începe să fie tot mai mult răspândit, primăria să intervină cu o clarificare oficială a situației apărute. În concluzie, comunicarea instituțiilor publice pe rețelele de socializare reprezintă un punct important pentru interacțiunea cu cetățenii. În acest fel, mesajele ajung mult mai ușor la public, care va fi informat în legătură cu cele mai importante aspecte ale primăriei.” – este mesajul autorităților centrale adresat administrațiilor locale, la capitolul “Tot ce trebuie să știți despre comunicarea online a primăriei”.

Teoria e sublimă, doar că gafele și greșelile de conținut și cele gramaticale tot mai dese, transmise de către oficiali ai Primăriei Timișoara sau de către Serviciul Comunicare, demonstrează amatorism și lipsă de respect față de timișoreni, în primul rând.

La Primăria Timișoara, sursele oficiale de informare au ajuns surse de dezinformare, cât despre informațiile de pe contul de Facebook al primarului Dominic Fritz sau cel al viceprimarului Ruben Lațcău, acestea sunt propagandă pură, fără vreun rol informativ. Ca să nu mai amintim de propaganda deșănțată despre activitățile primăriei și ale edililor, publicate pe pagina de Facebook a partidului din care fac parte, USR Timiș.

CITEŞTE ŞI: Un expert în comunicare al administrației Fritz a rescris integral un text pentru a ascunde un dezacord gramatical


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Bătaie de joc: administrația Fritz induce, oficial, în eroare timișorenii

  1. Domnilor tot se fac lucrări mari de ce nu se fac SensURI Giratorii in intersecțiile mari ale orașului și se lasă incontinuare semafoare vă place să stați la cozi interminabile, consum de combustibil plus poluare, se pare că nu se VREA, vor doar numai voturi dar o treabă bună Nu, dacă aș avea 25 de ani mîine aș pleca din cloaca asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *