Bărbatul decedat în accidentul de pe şoseaua Timişoara – Reşiţa era o personalitate a Banatului

accident ghertenis

Un accident deosebit de grav avut loc pe DN58 B, care leagă Reşiţa de Timişoara, pe raza localităţii Gherteniş. O persoană a murit, iar alte trei au fost grav rănite.

Evenimentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptată în curbă. Şoferul unui autoturism Skoda Octavia cu numere de Timiş a intrat pe contrasens şi a lovit o Dacia Logan cu regim de taxi, înmatriculată în Caraş-Severin. În urma impactului, taximetrul a fost proiectat într-o autospecială şi apoi a ieşit în afara carosabilului, scrie radioresita.ro.

Karl Ludwig LupsiascaUn bărbat, pasager în Logan, a decedat. Victima este fostul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Karl Ludwig Lupșiasca.

Născut la 7 iunie 1935 în Lugoj, inginer, ales la 9 ianuarie 1990 primul președinte al Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, fiind ales în această funcție în perioadele 1990 – 1991 și 1992 – 2004, membru îndelungat al consiliilor coordonatoare ale Forumului Democrat al Germanilor din România (Sibiu) și al celui Regional Banat (Timișoara), purtătorul Premiului „Alexander Tietz“ pentru anul 2000, al Insignei de Aur a Forumului Democrat al Germanilor din Banat (2005), al altor distincții din țară și de peste hotare, istoric local, autor de cărți și articole publicate în țară și în străinătate, promotor al muzicii autentice a Banatului Montan, membru fondator al formației „Banater Bergland“, Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin din 25.02.2010, scrie stiripesurse.ro.

În perioada 2002-2013, funcția de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România a fost îndeplinită de Klaus Iohannis.

Foto: radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns