Bărbatul care a trântit în cap un copil de 13 ani într-un loc de joacă din vestul țării a fost condamnat în două dosare penale

Alexandru Cobzaru, supranumit şi „monstrul din parc”, a stârnit furia românilor după ce a agresat doi copii într-un loc de joacă din Hunedoara. El a fost condamnat în două dosare penale.

CITEȘTE ȘI: Ce prevede OUG care permite împușcarea urșilor, publicată de minister. Pot fi ucise și ursoaicele cu pui

Judecătoria Hunedoara l-a condamnat pe Alexandru Cobzaru, la trei luni de închisoare pentru violenţă în familie, victima fiind fiul concubinei acestuia, un băiat în vârstă de opt ani. De asemenea, tânărul din Hunedoara va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 500 de lei familiei victimei sale.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel. Potrivit informaţiilor adevarul.ro, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat, de asemenea, pe Cobzaru, într-un dosar penal, în care victimă a fost un minor: copilul în vârstă de 13 ani, pe care l-a trântit în cap. Tânărul din Hunedoara a primit o pedeapsă cumulată de trei ani şi două luni, pentru lovire şi alte violenţe şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

El va trebui să plătească daune morale în valoare de 30.000 de lei familiei victimei, precum şi daune materiale şi cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă. A bătut doi copii, în locul de joacă Alexandru Cobzaru, aflat în arest preventiv de cinci luni, fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru tentativă de omor, după ce, în luna februarie, a trântit în cap un copil de 13 ani, în mijlocul unui loc de joacă pentru copii din Hunedoara.

„În fapt, inculpatul, la data de 7 februarie 2021, în jurul orelor 15:35, pe fondul unei stări tensionate generată de cearta dintre persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani şi un alt minor în vârstă de 8 ani – fiul concubinei sale, care se aflau în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, loc în care se aflau atât copii, cât şi persoane adulte, a prins-o pe persoana vătămată minoră cu mâinile de gât, a ridicat-o la aproximativ doi metri înălţime (deasupra capului inculpatului), după care a proiectat-o cu putere de pământ, producându-i o fractură de os occipital cu dehiscenţă de doi mm, leziune care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, arătau reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Copilul trântit în cap de Alexandru Cobzaru a suferit o fractură craniană, în zona occipitală, cu pierdere de cunoştinţă şi amnezie retrogradă şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Ulterior, agresorul a fost reţinut şi arestat preventiv. La Judecătoria Hunedoara, Cobzaru a fost judecat pentru lovirea fiului concubinei sale, de opt ani, pe care, după ce a comis prima agresiune, l-a trântit de tartan, plecând apoi liniştit spre casă. Scenele violente din locul de joacă au fost filmate cu un telefon mobil, iar mii de oameni care le-au vizionat pe reţelele de socializare au cerut pedepsirea aspră bătăuşului din Hunedoara. El a recunoscut fapta şi a susţinut că nu şi-a putut controla furia, aflând că minorii s-au certat. După arestarea acestuia, a fost lansată o petiţie on-line, semnată de zeci de mii de români, în care se solicita condamnarea pe viaţă a bărbatului, pentru violenţele comise în locul de joacă.

Citeste mai mult: adev.ro/qvxhf1


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns