Bărbați șantajați pentru amor. Polițiștii timișeni au intrat pe fir

tastatura 2

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară BCCO Timişoara, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Arad, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals informatic şi şantaj.

În cauză, există suspiciunea că, începând cu anul 2017, doi suspecţi, soţ (41 de ani) şi soţie (39 de ani), împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de câștiguri financiare, prin postarea de conturi false în mediul online, urmate de atragerea diferitor persoane în activități și discuții intime și de divulgarea datelor compromițătoare obținute de la persoanele cu care au relaționat în mediul virtual.

CITEȘTE ȘI. Imagini video de la accidentul în care au fost implicați 17 elevi

Concret, în data de 10.01.2017, suspecţii au creat un profil fals pe un site de escorte, pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de stabilirea de contacte în vederea întreținerii de relații sexuale.

Ulterior, suspecții au intrat în legătură cu mai multe persoane, între care și cu o persoană vătămată, cetățean american.

În urma convorbirilor și activităților derulate în mediul virtual, suspecții au început să exercite presiuni asupra persoanei vătămate, în scopul primirii unor sume de bani, sub amenințarea divulgării materialelor existente către familia persoanei vătămate și la locul de muncă al acestuia.

Astfel, aceștia au determinat-o pe persoana vătămată să le remită, în mai multe tranșe, prin transfer bancar, sumele totale de 29.486 de dolari și 2500 de euro.

Un an mai târziu, în 11.05.2018, suspecții i-au solicitat din nou persoanei vătămate plata sumei de 15.000 de euro, plătibilă în două tranșe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *