Bărbaţi reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată

Bărbaţi reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată

Bărbaţi reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată

Miercuri, 20 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Hunedoara au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Hațeg, în cadrul unui dosar penal vizând săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Hunedoara, în urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, de la imobilele unul bărbat de 37 de ani, din comuna General Berthelot, mai multe obiecte deținute fără drept: o armă de vânătoare letală, o armă de vânătoarele cu glonț, având montat pe acesta un sistem de ochire tip lunetă, un dispozitiv metalic pentru sertizat muniție, o cutie conținând 48 de cartușe cu glonț, o cutie conținând 30 de cartușe cu glonț și un tub gol, o cutie conținând 40 de cartușe cu glonț și o bilă metalică, o pungă de plastic conținând mai multe bile metalice, tip alice, de diferite dimensiuni, trei tuburi de cartușe goale, cu capse percutate, două tuburi de cartuș cu capse percutate introduse unul în celălalt, în interiorul cărora se găseau mai multe bile metalice sferice de dimensiuni mici, un cartuș nepercutat, o cutie din carton conținând 20 de cartușe cu glonț și 10 cartușe cu glonț, un sistem de vedere/observație, un dispozitiv de iluminat de timp lanternă, având montată pe aceasta un suport magnetic de prins și 13,1 kg. de carne și oase (ce par a fi de vânat).

În cadrul aceleiași acțiuni, de la imobilele situate în comuna Bara, județul Timiș, folosite de un alt bărbat, de 39 de ani, polițiștii au ridicat un cartuș letal, cu capsă nepercutată, iar din autoturismul parcat în fața casei bărbatului au fost ridicate: un tub de cartuș, cu capsă percutată și două cartușe cu capsa nepercutată. Totodată, polițiștii au ridicat dintr-un al doilea autoturism parcat în zona locuinței, care aparține și este utilizat de același bărbat, un craniu căprior, iar din fața porții de acces într-o anexă a imobilului, dintr-o cutie metalică (utilizată ca și magazie de scule), polițiștii au ridicat un craniu de căprior, în timp ce, din podul anexei imobilul, au ridicată o lădiță din plastic, în care se aflau două cranii de căprior.

La aproximativ 300 de metri față de imobilul bărbatului, polițiștii au găsit și au ridicat, dintr-o autoutilitară folosită de bărbat, un cartuș letal cu capsă nepercutată. Toate elementele de muniție și trofeele menționate au fost deținute fără drept de bărbatul de 39 de ani.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că armele, elementele de muniție și trofeele găsite la percheziții au fost deținute fără drept de cei doi bărbați, armele și cantitatea de muniție fiind folosite pentru comiterea actelor de braconaj cinegetic pe raza fondurilor cinegetice din județele Hunedoara și Timiș.

CITEŞTE ŞI: Nu rataţi ziarul tipărit de joi!

În urma administrării probatoriului, față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, aceștia urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, cu propuneri legale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *