Bărbat prins în flagrant delict cu sute de mii de ţigări de contrabandă

grav accident

Peste 279.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 140.000 de lei, au fost indisponibilizate de poliţiştii BCCO Oradea, de la un bărbat prins în flagrant delict, în timp ce le transporta, disimulate, într-o autoutilitară.

CITEȘTE ȘI: Se închide traficul pe bulevardul „Eminescu”, între „Revoluției” și „Michelangelo”

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe DN 19, la intrarea în municipiul Oradea dinspre Biharia, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au prins miercuri, în flagrant delict, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea o autoutilitară, cu care transporta 279.200 de ţigarete (13.996 de pachete de ţigări) nemarcate legal, de provenienţă extracomunitară.

Ţigaretele nemarcate legal erau ambalate în cutii din carton şi în saci din plastic şi ascunse într-un compartiment special conceput al autoutilitarei cu care erau transportate.

Ţigaretele, în valoare de aproximativ 140.000 de lei, şi autoutilitara folosită pentru transportul acestora au fost indisponibilizate, în vederea cercetărilor.

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul BCCO Oradea l-au reţinut pe bărbat, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea, transportul bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale. Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 242.660 de lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns