Barajul Surduc se modernizează

Barajul Surduc se modernizează

Barajul Surduc se modernizează

Modernizarea barajului Surduc face parte dintr-un proiect național propus de ANAR, care vizează modernizarea a 20 de baraje aflate în administrarea “Apelor Române”, proiect în valoare de peste 200 milioane de euro, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), transmite Administrația Bazinală de Apă Banat.

CITEȘTE ȘI: O măicuță din Timișoara își împarte viața între slujirea lui Dumnezeu, vindecarea oamenilor și… îndrumarea studenților de la Medicină (video)

Investiţia este justificată atât de necesitatea adaptării la schimbările climatice, cât şi de importanţa lucrării hidrotehnice pentru comunitate: acumularea Surduc asigură alimentarea cu apă a populaţiei Timișoarei și a zonei din împrejurimi , având rol și în reducerea riscului la inundaţii.

La barajul Surduc vor fi înlocuite echipamentele hidromecanice ale barajului, cât și instalațiile de acționare ale acestor echipamente. Noile echipamente hidromecanice vor asigura debitul ecologic aval de acumulare.

De asemenea, vor fi asigurate sisteme automate pentru funcționarea echipamentelor hidromecanice.
Și vor fi create insule plutitoare verzi, deoarece zona este recunoscută ca atracție nu doar turistică ci și avifaunistică, cu o diversitate de păsări acvatice ce se adăpostesc aici pe timpul iernii.

Foto: Administrația Bazinală de Apă Banat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *