Bani pentru spitale, aprobați de Consiliul Județean Timiș

plen cjt 4

Consiliul Județean Timiș a aprobat o nouă alocare de fonduri pentru spitalele din județ, în valoate de 3.350.000 de lei.

Banii sunt destinați achiziţionării în regim de urgenţă, montării şi punerii în funcţiune a unui computer tomograf la Spitalul Judeţean Timişoara.

“Finanţarea aprobată astăzi pentru unitatea sanitară judeţeană nu este singulară, în luna martie fiind alocată suma de 4.500.000 de lei pentru achiziţionarea a 10 paturi de terapie intensivă şi a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Aleşii judeţeni au mai aprobat alte trei alocări, pentru Spitalul Militar din Timişoara, Spitalul Municipal din Lugoj şi pentru achiziţionarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical şi auxiliar aflat în prima linie.

Astfel, au fost aprobate alocări de 200.000 lei pentru operaţionalizarea spitalului militar de campanie instalat în Timişoara, 150.000 de lei pentru cumpărarea de kituri de testare de către unitatea sanitară lugojeană şi 120.000 pentru cazarea personalului de la Spitalul Judeţean Timişoara. Banii provin din fondul de rezervă la dispoziţia CJ Timiş pe anul 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns