Bani pentru promovarea produselor agricole

legume 5

Organizaţiile româneşti interesate de promovarea produselor agricole pe pieţele internaţionale pot profita de o facilitate pusă la dispoziţie de Comisia Europeană.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Forul continental a lansat, marţi, cererile de propuneri de programe pentru promovarea produselor agricole europene în întreaga lume. În acest an, Comisia a mărit bugetul rezervat fermierilor pentru promovare.

CITEȘTE ȘI: Un nou caz de gripă, la Timișoara

Dacă în 2018 suma totală s-a cifrat la 179 de milioane de euro, acum a crescut la 191,6 milioane, sumă din care 181,6 milioane sunt destinate cofinanțării programelor, iar alte 10 milioane pentru cazuri de perturbare a pieței, după cum anunță Comisia Europeană.

CITEȘTE ȘI: Peste 10.000 de copii din România l-au căutat la telefon sau pe WhatApp pe maleficul personaj MOMO, care îi îndeamnă să se sinucidă. Video

Finanţările cele mai consistente pot fi obţinute pentru campaniile care promovează diferitele sisteme și etichete de calitate ale Uniunii Europene, inclusiv denumirile de origine protejate (DOP), indicațiile geografice protejate (IGP) și specialitățile tradiționale garantate (GTS), precum și produsele ecologice.

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea muzicii româneşti! Un artist a murit răpus de cancer

Programele pot acoperi o gamă largă, de la campanii generale privind alimentația sănătoasă, până la segmentele de piață specifice. O parte din bugetul comunitar vizează anumite sectoare specifice, cum ar fi carnea de vită, fructele și legumele proaspete sau orezul.

O gamă largă de organizații, cum ar fi asociaţiile profesionale, grupurile de producători și organismele agroalimentare responsabile de activitățile de promovare, sunt eligibile să depună cereri de finanțare.

Comisia Europeană aşteaptă propuneri de finanţare până în data de 16 aprilie, acestea urmând să fie supuse evaluării, iar beneficiarii selectaţi vor fi anunţaţi în toamnă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *