Bani pentru pregătirea excelenţei în Timiş

Primăria Timişoara a alocat 150.000 de lei pentru finanţarea Centrului de Excelenţă Timiş, pentru copii supradotaţi. Din această sumă, 100.000 de lei va fi destinată cheltuielilor cu personalul centrului, restul fiind pentru achiziţionarea de bunuri şi alte servicii.

Centrul s-a înfiinţat din necesitatea de a oferi cadrul legal pentru formarea şi susţinerea performanţei învăţământului în judeţul Timiş. Misiunea acestuia este de a forma şi dezvolta un nucleu educaţional orientat către dezvoltarea capacităţilor individuale la nivel maxim.

La începutul acestui an şcolar, proiectul s-a împotmolit pentru că primăria şi nspectoratul şcolar nu au găsit modalitatea legală pentru finanţarea centrului. După ce au numit o directoare, în persoana Mariei Ştefan şi exista şi o organigramă, în data de 10 decembrie, cea care urma să coordoneze acest organism şi-a depus demisia în lipsa fondurilor necesare. Tot atunci, Aura Danielescu anunţa că centrul de excelenţă nu se va mai înfiinţa.

Între timp, primăria a acordat banii necesari, iar Mariea Ştefan a fost numită din nou în funcţia de directoare.

„În cadrul centrului de excelenţă vor activa în jur de 27 de dascăli, care îi vor pregăti pe copii, iar în total vor fi angajate 35 de persoane. Primii care vor intra în pâine vor fi cei care se vor ocupa de partea administrativă a centrului. Pentru început, până când primăria ne va găsi un sediu, centrele de excelenţă din şcoli vor rămâne pe loc. Spaţii pentru sediul centrului se găsesc în contextul în care elevii de la Colegiul Naţional <C.D. Loga> vor elibera Liceul UMT şi elevii de la „J.L. Calderon” vor pleca de la Liceul Agricol”, a spus Mariea Ştefan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns