Bani în plus pentru profesori. Inițiativă a lui Alfred Simonis

Simonis: Trebuie să punem stop şi să avem un guvern care să ia cu adevărat măsuri pentru oameni | Timişoara intră în carantină, facturile s-au dublat, preţurile au crescut enorm!

Cadrele didactice vor primi mai  mulți bani. Conform unei propuneri legislative iniţiate de deputatul PSD Alfred Simonis se vor acorda stimulente de 2.000 de lei pentru profesori şi 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din învăţământ. Prin acest demers se doreşte recompensarea financiară a celor expuşi infectării cu coronavirus.

Propunerea legislativă făcută și depusă de Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, este o măsură importantă menită să asigure un sprijin financiar pentru personalul din învățământ care va fi extrem de expus pandemiei odată cu începerea anului școlar.

 ”Este vorba de acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului. Facem ceea ce s-a făcut și pentru doctorii din România, pentru medici şi pentru personalul auxiliar. Aşa cum ştiţi, începe şcoala şi personalul din învățământ va fi implicat în lupta cu pandemia şi vor fi extrem de expuşi. Proiectul de lege prevede ca profesorii să beneficieze de 2.000 de lei iar personalul auxiliar de 1500 de lei, pentru că sunt categorie vulnerabilă în această perioadă de deschidere a şcolilor”, spune Simonis, care este şi preşedinte al PSD Timiş

În același context, Alfred Simonis a mai anunțat că PSD va pune pe ordinea de zi a Comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat și rectificarea bugetară care ca scop principal eliminarea articolului prin care pensiile din România au fost diminuate cu 26%.

 ”Dacă săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată, pensiile vor fi majorate cu 40 la sută, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu va avea niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult și-ar dori, să evite majorarea de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a precizat Alfred Simonis.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns