Bani europeni pentru asfaltarea străzilor în trei localităţi timişene

Având la dispoziție suma de un milion de euro din fonduri europene obținută prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), comuna Lenauheim urmează să asfalteze nouă kilometri de străzi.

Contractul de finanțare este semnat de un an, iar licitația pentru stabilirea executantului a avut loc în luna aprilie. Cum lucrurile se mișcă foarte greu în zona achizițiilor publice, nici până acum nu a fost stabilită o companie câștigătoare. Lungimea de străzi care va fi modernizată este aproximativ egală în toate cele trei localități componente ale comune (Lenauheim, Bulgăruș și Grabaț), respectiv câte trei kilometri în fiecare.

Trebuie menționat că totalul drumurilorinterioare ale comunei este de 50 de kilometri. În afara drumurilor județene care parcurg străzi din aceste sate și sunt asfaltate, în ultimii ani administrația publică locală a reușit să modernizeze 11 kilometri din bugetul comunei. Când investiția din fonduri europene va fi finalizată, vor mai rămâne de asfaltat doar 13 kilometri, fiind vorba în general de drumuri marginale.

Cum se vede, eforturile făcute în acest domeniu dau roade, iar dacă în anii următori va fi atrasă o nouă finanțare, asfaltul va cuprinde complet carosabilul de pe străzile din aceste trei sate timișene.

1 Comments
Nicoleta 16 noiembrie 2017
La Bulgarus Strada Morii cand cred ca ieste Ultima din Sat ne asfaltata ,si în log de amenajarea caminului cultural cred ca ar fi Mai important canalizarea Cu gaz , deoarece, se tot taie padurile si ne miram ca aieru este mereu poluat, si parerea mea ar fi ca ieste o ideie minunat conductele de gaz în localitati, ca oameni Sa poata avea acces La gaz sa poata avea Centrale termice multumesc reamintesc ieste doar parerea mea