Bani europeni atraşi în Timiş

Despre importanţa atragerii fondurilor europeni s-a tot vorbit în ultimul timp, însă rezultate concrete au fost destul de puţine.

Un exemplu de ducere la bun sfârşit a unui proiect s-a întâmplat la Recaş, unde a fost atrasă suma de trei milioane de euro.

Banii au venit în cadrul programului România-Serbia şi vizau două proiecte: unul pentru realizarea unei staţii de pompieri şi altul pentru introducerea iluminatului public inteligent.

Fostul deputat Cătălin Tiuch, care a susţinut acest proiect, spune că unele instituţii s-au interesat de atragerea fondurilor europene, în timp ce altele nu prea au cooperat:

„Acum trei ani am avut o intervenţie în parlament, în care am arătat cât de importantă este problema atragerii banilor europeni.

Unele instituţii s-au mişcat, altele nu. Recaşul este un exemplu pozitiv, dar sunt şi alte cazuri. În toată zona periurbană sunt zeci de proiecte cu bani atraşi fie prin programe transfrontaliere, fie prin

Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Au venit bani şi pentru instituţii publice, dar şi pentru mediul privat sau către ONG-uri sau asocieri publice-private.

Sunt mândru că am reuşit să creez acele grupuri de acţiune locală (GAL-uri), care vor aduce investiţii în judeţ în valoare de 30 de milioane de euro, bani ce se vor cheltui până în 20123”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Bani europeni atraşi în Timiş

  1. bine zis: „Sunt mândru că … până în 20123”
    Restu! Vrajeli de buftea – de 25 de ani de cand e Consiliul nu s-a facut NIMIC! Promisiuni si atat! Consiliul NU PREZINTA interes, de aceea lumea voteaza cu CURU … pentru ca, Consiliul NICIODATA nu a explicat alegatorului ce face! Cred ca nici el nu stie, dar TOTI se CAPATUIESC!

Lasă un răspuns