Banatul intră sub cod galben de ploi și grindină!

Alertă de vijelii, averse torenţiale şi grindină. Este afectat şi Banatul

După caniculă vin ploile. Banatul, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local Maramureșul sunt vizate de cod galben de instabilitate atmosferică începând de duminică, de la ora 14.00.

În Banat, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică de duminică de la ora 14.00, până luni dimineața, la ora 8.00. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), grindină, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Banatul intră sub cod galben de ploi și grindină!

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în Crișana, precum și în vestul Olteniei și al Maramureșului.

Luni, valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă. Aici va fi cod galben de caniculă.

Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei, vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

CITEȘTE ȘI: Întreruperi de curent în județul Timiș, în perioada 24 – 28 iunie

Sursa info și foto: Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *