Bănăţenii vor primi bani ca să-şi facă locuinţele eco

casa ecologica

Bănăţenii, la fel ca toţi românii, vor avea la dispoziţie o linie de finanţare de 150 de milioane de lei, atât pentru monzarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, cât şi pentru investiţii care utilizează materiale pentru izolaţie, sisteme de acoperişuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice.

Asta înseamnă că românii ar putea primi bani, de pildă, pentru becuri ecologice sau vopsea prietenoasă cu mediul înconjurător.

Anunţul a fost făcut de ministrul Cristiana Paşca Palmer, care a garantat şi că toate contractele semnate în „Casa Verde” şi neonorate vor primi finanţarea necesară.

„După cinci ani, reluăm ‘Casa verde’ în 2016 şi, pe lângă sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă, vom finanţa şi investiţii care utilizează materiale pentru izolaţie, cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltică, sisteme de acoperişuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociaţiile de locatari, instituţiile publice, şcoli, spitale, universităţi. Acest program integrat, căruia eu îi spun ‘Casa verde plus’, va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru sistemele înlocuirea sistemelor de încălzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperişuri, izolaţie, în jur de 45 de milioane’, a afirmat Paşca Palmer.

Ghidurile dedicate noului program „Casa verde plus” vor fi definitivate la jumătatea lunii mai, potrivit ministrului Mediului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *