Bănăţenii sunt invitaţi la Kikinda, la Zilele dovleacului. Distracţie, mâncăruri alese şi multă muzică bună

Bănăţenii sunt invitaţi la Kikinda, la Zilele dovleacului. Distracţie, mâncăruri alese şi multă muzică bună

Bănăţenii sunt invitaţi la Kikinda, la Zilele dovleacului. Distracţie, mâncăruri alese şi multă muzică bună

În fiecare an, în ultimul sfârșit de săptămână din septembrie, Kikinda devine centru de interes grație dovleacului, numit regional ludaie.

Ajunse la cea de a 37-a ediţie, Zilele dovleacului se vor desfăşura însă, în acest an, în perioada 15 – 18 septembrie, iar locuitorii Banatului sunt invitaţi la petrecerea din ţara vecină.

Cele patru zile de festival includ o serie extrem de variată de evenimente: concerte pop-rok și folk, muzică clasică, lansări de carte, regaluri folclorice. Evident, nu vor lipsi mâncărurile tradiţionale sârbeşti.

Ziua de vineri este destinată Kinderbalului, alcătuit din copii veseli și prietenii lor din grădinițele satelor limitrofe.

Sâmbăta este cea mai interesantă zi a festivalului, deoarece ea reprezintă ziua principală a competiției dovlecilor și a diferitelor programe artistice (de exemplu Frustukul Bănățean sau Colțul European).

Zilele dovleacului sunt legătura dintre trecut și tradiție, dar și cu viitorul care este prezentat prin diferite măști de carnaval. Cei mai motivați sunt copiii, care, cu multă imaginație, construiesc din roadele toameni (dovleac, porumb, fasole, floarea-soarelui, morcovi, ardei, mere şi frunze) diferite forme vesele.

CITEŞTE ŞI: Vremea se răcește, la început de săptămână

La finalul festivalului, un juriu specializat măsoară și căntărește cea mai lungă și cea mai grea ludaie (dovleac). Campionul absolut este un dovleac cu o lungime de 366 cm, iar cea mai grea ludaie cântărită până acum la Kikinda a fost de 639,5 kg.

Pe perioada Festivalului dovleacului, vama Lunga – Kikinda va fi deschisă şi în nopțile de vineri şi sâmbătă, iar duminică spre luni va funcționa până la ora 1,00, transmit organizatorii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *