Bănăţeanul Florentin Pera este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României

Bănăţeanul Florentin Pera este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României

Bănăţeanul Florentin Pera (42 de ani) îl va înlocui pe Adi Vasile în funcția de selecționer al naționalei feminine de handbal.

Reşiţeanul și-a reziliat contractul cu rușii de la CSKA Moscova și a fost votat de 13 dintre cei 14 antrenori din prima ligă. Singurul care s-a abţinut de la vot a fost chiar Adi Vasile, fostul selecţioner, care rămâne antrenor la CSM București.

„Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat prorice performanței, totodată voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale.

Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă, care să lupte pentru fiecare minge pana la ultima picătură de energie, indiferent de adversar.

Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și a acest lucru vreau sa îl transmit și sa îl vad pe teren la toate jucătoarele.

Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și, datorită acestui fapt, voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a declarat Pera, potrivit gsp.ro.

CITEŞTE ŞI: Naţionala României, în semifinalele Campionatului European EHF de handbal masculin U18

Înainte de CSKA Moscova, Pera a antrenat-o pe SCM Rm. Vâlcea, pe care a dus-o până în sferturile Ligii Campionilor.

Florentin Pera (n. 18 noiembrie 1979, în Reșița) a fost și antrenorul secund al echipei naționale feminine a României, între 2012 și ianuarie 2015.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns