Bacalaureat 2020 în Timiș: de la ce licee sunt elevii care au luat zece pe linie

bacalaureat 6

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale la nivel național, care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 62,9 la sută, potrivit Ministerului Educației și Cercetării.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România, bilanț oficial 30 iunie. Cifrele, în creștere, inclusiv în Timiș

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71, 4 la sută, iar pentru promoțiile anterioare, de 25 la sută. În această sesiune, au promovat 92.930 de candidați, dintr-un total de 147.790 candidați prezenți, 232 dintre ei obținând media 10. Cele mai bune rezultate, cu o promovabilitate de peste 70 la sută s-au înregistrat în județele Cluj, Sibiu, Iași și Brașov.

La polul opus, județele în care ratele de promovare au fost sub 50 la sută sunt Ilfov (32.2 la sută), Giurgiu (42.4 la sută), Mehedinți (47.8 la sută) și Gorj (49.7 la sută).

În ceea ce privește situația la nivelul județului Timiș, au fost înregistrate 12 medii de zece. Un singur elev de la prestigiosul Colegiu Național ”C.D.Loga”, școala care anul trecut a înregistrat cea mai mare medie de admitere la liceu din municipiu, a obținut media maximă. Situații similare, cu o singură medie de zece, au existat la Liceul ”Ion Vidu”, la Liceul Teoretic ”Vlad Țepeș” și la Liceul de Arte Plastice. În schimb, la Colegiul Național Bănățean Timișoara, Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva” și Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” s-au înregistrat câte două medii de 10 la fiecare unitate de învățământ, la fel și la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns