Aviația Utilitară, luată la bani mărunți

Suprafața aferentă Aeroportului Utilitar Cioca a ajuns, din nou, subiectul discuției consilierilor județeni, care trebuiau să aprobe, la ședința în plen de marţi, diminuarea terenului cu 2,5 hectare.

Ultimele două expertize au ajuns la aceeași concluzie: suprafața reală este de 31 de hectare, nu de 33,6. Consilierul Viorel Coifan a solicitat explicații, afirmând că există suspiciuni că după 1990 s-ar fi întâmplat niște încurcături cu terenurile de la Cioca.

De asemenea, Liviu Borha a vorbit despre unele „,mârșăvii” întreprinse cu zeci de hectare în zona respectivă. „Cinci președinți ai CJT nu au reușit să clarifice situația”, a mai spus Borha.

Președintele CJT, Sorin Grindeanu, le-a propus aleșilor să amâne proiectul cu o lună, pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză. Între timp, extrasul de carte funciară in extenso, solicitat deja de Comisia economică, va putea fi studiat de toți consilierii, iar corpul de control al președintelui CJT va cerceta în amănunt problema.

Proiectul de hotărâre referitor la neexercitarea dreptului de preemțiune referitor la intenția de înstrăinare a unor spații cu altă destinație decât cea de locuință situate în imobile istorice, care a stârnit atâtea dispute pe parcursul a două ședințe precedente, a mai fost supus încă o dată la vot.

Cu o majoritate covârșitoare, aleșii județului au decis că nu sunt interesați de proprietățile respective. În schimb, de acum înainte, va exista o comisie specială care va studia solicitările de exercitare a dreptului de preemțiune, formată din consilierii județeni Alexandru Iovescu, Liviu Cocean, Nicolae Oprea și Nistor Geană.

Tarifele pentru serviciile de interes județean vor rămâne identice cu cele din acest an și în anul fiscal 2017, au decis consilierii. Au mai fost aprobate prețurile medii pentru unele produse agricole și taxele județene pentru anul viitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.