Avertizare de inundații pe râuri din vestul țării!

Cod portocaliu de inundații în Timiș! A fost emis mesaj RO-ALERT

Hidrologii au emis , sâmbătă, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din județele Bihor, Hunedoara și Arad, fiind posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sustiu – amonte S.H. Tinca, Crișul Alb – sector aferent S.H. Vața de Jos, Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Criscior – amonte S.H. Gurahonț, județele Bihor, Hunedoara și Arad.

CITEȘTE ȘI: Sondaj: Mai mult de jumătate dintre copii spun că profesorii le cer bani pentru fondul clasei

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Valea Roșie (afluent al Crișului Negru) și Crișul Alb – sector aferent S.H. Vața de Jos, conform Mediafax.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *