Avertismentul de la ABA Banat: Scăldatul este interzis în zonele neamenajate

Avertismentul de la ABA Banat: Scăldatul este interzis în zonele neamenajate

Avertismentul de la ABA Banat: Scăldatul este interzis în zonele neamenajate.

Scăldatul este interzis în locurile neamenajate, atrag atenția din nou autoritățile.

Îmbăiatul nu este permis în preajma lucrărilor hidrotehnice, spune purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Banat Sorina Neaga.

“În spațiul hidrografic Banat, conform legii, nu sunt desemnate locuri de îmbăiere pe cursurile de apă sau în acumulări. Cursurile de apă reprezintă un pericol pentru cei aflați la scăldat, atât din cauza colmatării și a vegetației din apă, cât și a gropilor create de balastiere. Adâncimea mare a apei poate produce diferențe majore de temperatură între stratul de suprafață și cel de adâncime, iar aceste diferențe pot fi fatale.

CITEȘTE ȘI: Vremea se schimbă radical în vestul țării. După caniculă sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și grindină

Evacuarea controlată a unor debite de apă din lacurile de acumulare se poate realiza oricând. Astfel, cetățenii aflați la scăldat în aval de aceste lacuri pot fi surprinși de creșteri bruște de nivel și de debit. Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sunt foarte puternici și pot pune în pericol viața înotătorilor”, spune Sorina Neaga, citată de radiotimisoara.

Timișorenii care merg pe malul râului Timiș, în zona comunei Șag, se pot destinde doar pe plajele amenajate de societățile private, dar și acolo scăldatul este interzis, spune primarul Flavius Roșu.

“Iată, e vreme foarte călduroasă, perioadă grea. Până acum ne-am plâns de ploi, acum ne plângem de căldură. Zona Timișului le oferă cetățenilor, atât comunei Șag, cât și celor din jur, prilejul de a merge doar în zonele private de pe malul Timișului care au amenajat pe locuri de plajă. Din păcate, în public nu avem nimic amenajat, cu atât mai mult, după cum bine știți, scăldatul în râul Timiș fiind interzis”, spune Flavius Roșu.
Așadar, timișorenii sunt sfătuiți ca pe vreme caniculară să aleagă ștrandurile și zonele special amenajate pentru scăldat, cu respectarea măsurilor de siguranță


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *